Küflenen salça sorununa elveda! Açtıktan sonra üzerine bundan dökün yeter!

Yemeklerin olmazsa olmazı salçanın küflenmesinden şikayet etmeyeniniz yoktur. ‘Salçam küflendi’ diye dertlenmeye son. Sizin için salçanın küflenmesini önleyen en basit yöntemi bulduk ve yazdık. Aldığınız salçayı açar almaz bunu yapın hem salçayı uzun süre kullanın hem de israftan kurtulun.

Küflenen salça sorununa elveda! Açtıktan sonra üzerine bundan dökün yeter!
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

Yemeklere hem lezzet hem de kıvam katan salça, açıldıktan kısa bir süre sonra küflenmeye başlar. Çoğu zaman bu küflenme bozulma ile karıştırılabilir. Ama salçanın bozulması ayrı şey küflenmesi ayrı şeydir. Bozulmuş salça görünümünden ve kokusundan kendini belli eder. Salça küflendiğinde ise bu kısım ayrılmalıdır. Küflü salça karın ağrısı ve mide bulantısına neden olabilir.Pek çok kişi salçanın küflenmesini önleyen yöntemleri araştırıyor.Peki ama ne yapmalı? Salçanın ilk hali gibi olabilmesi için hangi yöntem kullanılmalı?

Salçanın küflenmemesi için bunu yapın

Salçanın hızlı bir şekilde küflenmesini önleyebilen birçok farklı yöntem bulunabilir. Bu yöntemlerden en basiti salçanın cam kavanoza aktarılmasıdır. Tabiki bununla bitmiyor. Salça cam kavanoza aktarılır ve yüzeyindeki pürüzler düzleştirilir. Ayrıca kenarlarındaki salçalar da temizlenir. Devamında tüm yüzey kısmını kaplayacak şekilde zeytinyağı ilave edilir.

Rengine dikkat

Uzmanlar salçanın rengi ne kadar koyuysa, tuzu ne kadar fazlaysa ve ne kadar ekşiyse kalitesinin o kadar düşük olduğunu bildiriyor. Salçanın domatesten biraz koyu ama parlak olması gerektiğini söylüyor.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.