Kadir İnanır’ın efsanevi ‘Tatar Ramazan’ balmumu heykeli müzede

İstanbul’da yaşadığı evde sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan değerli sanatçı Kadir İnanır’a ait ‘Tatar Ramazan’ temalı balmumu heykeli, Eskişehir’deki Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde ziyaretçilere sunuldu.

Kadir İnanır’ın efsanevi ‘Tatar Ramazan’ balmumu heykeli müzede
Yayınlama: 27.03.2024
A+
A-

İstanbul’da sağlık sorunları yaşayarak hastaneye yatırılan Kadir İnanır’ın, ‘Tatar Ramazan’ karakterine hayat veren balmumu heykeli, sanatseverlerle buluşmak üzere Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde yerini aldı.

Kadir İnanır’ın balmumu heykeli sergilendi

Beykoz’da evinde rahatsızlanıp hastaneye yatırılan deneyimli aktör Kadir İnanır’ın, ‘Tatar Ramazan’ filmi karakteri baz alınarak oluşturulan balmumu heykeli, sanatseverlerle buluşmak üzere Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde sergilendi. 1992 yapımı filmden alınan bu karakter tasviri, İnanır’ın şahsi eşyaları olan pantolon, gömlek, yelek ve tesbih ile tamamlandı.

“Acil şifalar diliyorum”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, hastanede tedavi altında olan Kadir İnanır için, “Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olan Kadir İnanır’a acil şifalar diliyorum” dedi. Başkan Büyükerşen, İnanır’ın balmumu heykelinin müzeye eklenmesiyle ilgili olarak, “Sanat çalışmamızı tamamladık ve müzemizde İnanır’ın heykelini sergilemeye başladık. Türkiye’nin yetiştirdiği sanat değerlerini yeni kuşaklara aktarmak bizim için önemli bir sorumluluktur. İnşallah, İnanır en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve hep birlikte müzemizi ziyaret ederiz” ifadelerini kullandı.

Gelir engelli bireyler ve eğitim için harcanacak

19 Mayıs 2013 tarihinde kapılarını açan ve Türkiye’nin ilk balmumu heykel müzesi unvanını taşıyan ‘Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’, Atatürk başta olmak üzere, tarihten günümüze dek çeşitli alanlarda iz bırakmış 200’den fazla tanınmış şahsiyetin heykelini barındırıyor. Müzenin elde ettiği gelir, engelli bireyler ve kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla kullanılıyor.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.