ABD Halkbank davası son durum ne, ne ile suçlanıyor?

ABD Halkbank davası son durum ne? sorusunun yanıtlarını sizler için derledik. Halkbank yatırımcıları ABD’de Halkbank aleyhine açılan davanın gelişmelerini ve sonuçlarını merak ediyor. İşte ABD’den gelen son dakika Halkbank davası açıklaması ve duruşma tarihlerine ilişkin tüm bilgiler…

ABD Halkbank davası son durum ne, ne ile suçlanıyor?
Yayınlama: 28.09.2023
A+
A-

Halkbank ABD’de ikinci kez sanık koltuğunda. Halkbank’ın İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ndeki davası devam ederken, mahkemenin başyargıcı Debra Ann Livingston, davayla ilgili duruşmanın 11 Aralık’ta yapılacağını duyurdu. 

Halkbank ne ile suçlanıyor?

ABD’deki Halkbank davasındaki suçlama “ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek” olarak açıklandı. 

VOA Türkçe’nin haberine göre, yargıç Livingston yazılı emrinde tarafların duruşmada karşılıklı olarak dinleneceğini, savcılık ve Halkbank avukatlarına, savunma ve iddiaları için eşit oranda söz hakkı tanınacağını ifade edildi.

Duruşma öncesi Halkbank yetkilileri toplantıya çağırıldı

Duruşma öncesinde belirlenecek bir tarihteyse hem Halkbank hem de New York Güney Bölgesi Başsavcılık yetkililerinin katılacağı dava dosyasıyla ilgili bir toplantının gerçekleştirileceği belirtildi.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, geçtiğimiz ay Halkbank’ın İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne sunduğu dilekçeye mahkeme tarafından belirlenen tarihte yanıt vermedi. Başsavcılık, İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne, ek süre hakkını kullanmak istediğini belirterek ileri bir tarihte Halkbank avukatlarının argümanlarına yanıt vereceğini kaydetti.

ABD’deki Halkbank davası 19 Nisan’daki kararı temyize gitmişti

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nın, mahkemeden istediği ek süre sonunda 11 Aralık’ta yapılacak duruşma öncesinde Halkbank’ın iddialarına cevap vermesi bekleniyor.

Halkbank davasını gündemine alan ABD Anayasa Mahkemesi, 19 Nisan’da kararı yeniden değerlendirmesi için New York İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne göndermişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.