Gözaltı torbaları neden olur, nasıl geçer?

Gözaltı torbaları neden olur, nasıl tedavi edilir? Siz de gözaltı torbalarınızdan şikayetçiyseniz işte bilmeniz gerekenler…

Gözaltı torbaları neden olur, nasıl geçer?
Yayınlama: 30.07.2024
A+
A-

Göz altı torbaları, gözlerin altında hafif şişkinliktir. Yaşlandıkça ve gözlerinizin etrafındaki dokular zayıfladıkça, göz kapaklarınızı destekleyen kasların bir kısmı da dahil olmak üzere, yaygın olarak görülürler. Gözleri desteklemeye yardımcı olan yağ daha sonra alt göz kapaklarına hareket ederek şişkin görünmelerine neden olabilir. Gözlerinizin altında ayrıca sıvı da birikebilir.

Göz altı torbaları genellikle kozmetik bir endişedir ve nadiren ciddi bir rahatsızlığın belirtisidir. Soğuk kompresler gibi evde uygulanabilen çözümler, görünümlerini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Kalıcı veya rahatsız edici göz altı şişkinliği için göz kapağı ameliyatı bir seçenek olabilir.

Göz altı torbalarının belirtileri şunlardır:

Hafif şişlik
Sarkık veya gevşek cilt
Göz altı morlukları

Ne zaman bir uzmana başvurmak gerekir?

Görünüşlerini beğenmeyebilirsiniz, ancak göz altı torbaları genellikle zararsızdır ve tıbbi bakım gerektirmez. Durum görme sorunlarına, tahrişe veya baş ağrısına neden oluyorsa veya cilt döküntüsüyle birlikteyse sağlık uzmanınıza görünün.

Sağlık uzmanınız, tiroid hastalığı, enfeksiyon, bağ dokusu hastalığı veya alerji gibi şişmeye katkıda bulunabilecek diğer olası nedenleri elemek isteyecektir. Gözler (oftalmolog), plastik cerrahi veya gözlerin plastik cerrahisi (oküloplastik cerrah) konusunda uzmanlaşmış bir sağlık uzmanına yönlendirilebilirsiniz.

Gözaltı torbaları neden olur?

Göz altındaki torbalar, göz kapaklarınızı destekleyen doku yapıları ve kaslar zayıfladığında oluşur. Cilt sarkmaya başlayabilir ve genellikle göz çevresinde bulunan yağ, gözlerinizin altındaki bölgeye hareket edebilir. Ayrıca, gözlerinizin altındaki alan sıvı toplayabilir ve bu da bölgenin şişkin veya kabarık görünmesine neden olabilir. Birkaç faktör bu etkiye neden olur veya kötüleştirir, bunlar şunlardır:

Yaşlanma
Özellikle uyandıktan sonra veya tuzlu bir yemekten sonra sıvı tutulumu
Uyku eksikliği
Alerjiler
Sigara içmek
Genetik – göz altı torbaları ailelerde görülebilir
Dermatit, dermatomiyozit, böbrek hastalığı ve tiroid göz hastalığı gibi tıbbi durumlar

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.