Emekliye 5 bin lira ödemesi ne zaman yapılacak, hangi gün?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından milyonlarca emekli 5 bin ne zaman ödenecek, hangi ayda verilecek ve kimlere verilecek araştırması başladı.

Emekliye 5 bin lira ödemesi ne zaman yapılacak, hangi gün?
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

Bir kereye mahsus olarak Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla verilecek olan 5000 TL ikramiye tüm emeklileri kapsamayacak. Emekli maaşı alıp da çalışmaya devam edenler ikramiyeden yararlanamayacak. Emekli ikramiyesinin Kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Peki 5000 emekli ikramiyesi kimlere ödenecek, kimler alacak?

Kabine toplantısı ardından konuşan Erdoğan, emekli ikramiyesi kimlere verilecek açıkladı. Erdoğan, emekli ikramiyesinin çalışmaya devam eden emeklilere verilmeyeceğini duyurdu.

“Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.”

Emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla tek seferlik verilecek olan emekli ikramiyesinin Kasım ayının ilk iki haftası içerisinde hesaplara yatırılacağını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.