Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor!

Kamu bankalarının emekliler için belirlediği promosyon tutarı netleşti. Emekliler, 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon alabilmek için başvurularını sürdürüyor. İşlemleri tamamlanan emeklilere ödemeler bugünden itibaren yapılacak.

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor!
Yayınlama: 28.03.2024
A+
A-

Promosyonlar için başvuru, bankalar aracılığıyla veya e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bankalar, emekliye promosyon vermek için 3 yıllık bir taahhüt talep ediyor. Daha avantajlı bir teklif olduğunda, emekliler banka değişikliği yapma imkanına sahiptir. Birden fazla emekli maaşı alanlar, her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilirler.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, merak edilenleri açıkladı: “Şu anda promosyon alanlar, daha yüksek bir promosyon teklifi olduğunda önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabilirler. Bu taşıma işlemi için herhangi bir cezai yaptırım bulunmamaktadır. Ancak, kullanılan döneme ait olan promosyon miktarı mahsup edildikten sonra kullanılmayan kısmın bankaya iade edilmesi gerekmektedir.”

 

Karakaş ayrıca şunları belirtti: “Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır. Örneğin, eşinden dolayı dul maaşı alanlar, dul maaşları için bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekli ise kendi hesaplarından da ayrıca promosyon alabilirler.”

Dul yetim aylığı alan hak sahiplerine de en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Banka promosyon düzenlemesi kapsamında yaklaşık 16 milyon kişi bulunmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.