Çocuğun beslenmesine ne koysam diyen annelere pamuk poğaça tarifi!

Okullar açıldı annelerin beslenme çantası telaşı başladı. Biz de bugün size fikir olması için pamuk poğaça tarifi hazırladık. Hem yapımı kolay hem de lezzetli pamuk poğaça tarifiyle çocuğunuzun okulda hem karnı doysun hem de beslenmesinden keyif alsın. İşte yumuşak, puf puf, kolay poğaça tarifi arayanlar için pamuk poğaça tarifimiz…

Çocuğun beslenmesine ne koysam diyen annelere pamuk poğaça tarifi!
Yayınlama: 14.09.2023
A+
A-

Beslenme çantalarını hazırlayın! Şahane pamuk poğaça tarifimiz geliyor. Bu tarif okulda efsane olacak. Tüm veliler sizden tarifini isteyecek. Adı gibi yumuşacık, puf puf pamuk poğaç tarifi bu yıl çocuğunuzun beslenme favorisi olacak. Pamuk poğaçada kuru maya kullanıyoruz. Ev hanımları kuru maya kullanmaktan çekinse de tarifi tam olarak uygularsanız hiç sorun çıkmayacağının garantisini verebiliriz. 

Pamuk poğaça tarifimizde yumurta kullanmıyoruz. Sadece poğaçanın üzerine sarısını sürübiliriz. Hiç yumurta istemeyenler poğaçanın üzerine yoğurt yada yoğurt, süt, yağ karışımı sürebilir. Tercih sizin. 

Bol bol yapın buzlukta saklayın!

Okul için sürekli poğaç yapmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre. Çünkü pamu poğaça tarifini ölçüleri arttırarak fazla fazla yapabilir ve buzlukta saklayabilirsiniz. Poğaçaları pişirip oda sıcaklığına getirdikten sonra istediniz bir kap yada buzluk poşetiyle buzluğa atabilirsiniz. Yeniden kullanmak istediğinizde buzluktan çıkarıp çözülmelerine izin vermeden 150 derecede ısıtılmış fırına koyabilirsiniz. Buzları çözülüp ısınınca fırından çıkarıp servis etmeniz yeterli.

Bir de uyarı! Fırına donmuş poğaçalarla birlikte bir kap da su koyun ki poğaçalarınız kurumadan yumuşacık çözülsün.

İşte pamuk poğaça tarifi için gerekli malzemeler listesi

Hamuru için

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
5 çorba kaşığı toz şeker (silme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya (instant maya) (10 g)
Aldığı kadar un

İçine koymak için

200 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Üzeri için

1 adet yumurta sarısı
Haşhaş, susam, çörek otu vb.

Pamuk poğaça yapılışı 

– Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın.

– Ortasını havuz gibi açıp sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip elinizle karıştırmaya başlayın. Kenarlardaki hamurları da alın ve yumuşak bir hamur yoğurun.

– Un az gelecektir. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. – – Hamur hafif elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.

– Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

– Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp içine hazırladığınız içi koyun ve kenarları ortada toplayıp birleştirin ve ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

– Eğer hamur cıvıksa ve elinize yapışıyorsa ellerinizi yağlayıp hamura şekil verin.

– Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörekotu vb. serpip 180ºC’de ısıtılmış fırına verin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.