Altını olanlar pusuya yattı cuma gününü bekliyor! Altın için kritik gün

Altın fiyatları cuma günü saat 15.30’da belirlendi! Piyasaların yönü netleşiyor, yeni rekorlar mı görülecek yoksa trend tersine mi dönecek? (27 Mart 2024 tarihinde gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?)

Altını olanlar pusuya yattı cuma gününü bekliyor! Altın için kritik gün
Yayınlama: 27.03.2024
A+
A-

Altın fiyatları, doların küresel para birimleri karşısındaki gücünü korumasıyla birlikte yatay seyrini sürdürüyor. Piyasalar, cuma günü saat 15.30’da açıklanacak olan Fed’in enflasyon göstergesi olarak kabul ettiği kişisel tüketim harcamaları verisine odaklandı. Bu verilerin ardından altın fiyatlarının yönü belirlenecek.

Dünya genelinde enflasyonla mücadele kapsamında önemli merkez bankalarının attığı güçlendirici politika adımlarının sonuna gelindiği düşünülürken, faiz indirimlerine ne zaman başlanacağı konusundaki belirsizlik devam ediyor.

Analistler, bu belirsizliğin makroekonomik verilerden alınan sinyallerle azalabileceğini belirterek, ABD’de yarın açıklanacak büyüme verilerinin ve cuma günü Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamalarının bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları verebileceğini ifade ediyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI:

Gram altın: 2,254 TL
Çeyrek altın: 3,934 TL
Yarım altın: 7,796 TL
Cumhuriyet altını: 15,900 TL
Ons altın: 2,175 dolar

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.