Zonguldak’ta yarın okullar tatil mi 16 Şubat okul tatil kararı Zonguldak Valiliği açıklaması

ZONGULDAK için yapılan son dakika uyarısı tuttu ve sağanak yağış kentte gün boyunca etkili oldu. Haritalı saatlik son duruma bakıldığında ise Zonguldak’ta yağışlar haftasonuna kadar etkili. Peki yarın yani 16 Şubat cuma günü Zonguldak’ta okullar tatil olur mu, tatil açıklaması için gözler Zonguldak Valiliği’ne çevrildi.

Zonguldak’ta yarın okullar tatil mi 16  Şubat okul tatil kararı Zonguldak Valiliği açıklaması
Yayınlama: 15.02.2024
A+
A-

ZONGULDAK hava durumu için meteoroloji günler öncesinden şiddetli sağanak yağış uyarısını yapmıştı. Gün boyu etkili olan sağanak yağışlar yarın da Zonguldak’ta etkili olacak. Yer yer fırtınanın da etkisi ile sağanak yağışlar şiddetini arttıracak. Öğrenciler ve veliler ise yarın yani 16 Şubat cuma günü Zonguldak’ta okullar tatil olur mu sorusuna yanıt aramaya başladı. Şiddetli yağışların yaşandığı Zonguldak’ta okul tatil kararı için gözler yine Zonguldak Valiliği’ne çevrildi. Resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz. 

MGM’ tarafından Bilecik, Bolu, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce için sarı kodlu kar ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji’den yapılan açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik’in güneyi, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bolu’da kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların 1000 m rakım üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

Hava sıcaklığının Ege’de 3-6 derece azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik’in güneyi, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bolu’da kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların 1000 m rakım üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.