Vakti Vifak ne demek, anlamı ne? Vaktı Vifak talep etmek ne demek? Kızıl Goncalar’daki anlamı ne?

FOX ekranlarının en olaylı ve en çok izlenen dizisi Kızıl Goncalar bu akşam 4. bölümü ile ekrana gelecek, yine nefes kesecek. Geçen haftaki bölümde Efendi Hazretlerinin kararı ile Cüneyd ve Zeynep için Vakti Vifak kararı çıkmıştı. Peki ne demek bu Vakti Vifak, hangi mezhepte var? Dinde Vakti Vifak var mı var mı, anlamı ne?

Vakti Vifak ne demek, anlamı ne? Vaktı Vifak talep etmek ne demek? Kızıl Goncalar’daki anlamı ne?
Yayınlama: 29.01.2024
A+
A-

FOX’un en olaylı, fakat her bölümü ile büyük ses getiren dizisi Kızıl Goncalar bu akşam 4. bölümü ile ekrana gelecek. RTÜK tarafından 3 hafta üst üste yayın durdurma cezası alan Kızıl Goncalar hız kesmeden ekran macerasına devam ediyor. Yenilenen mekanları ile dizinin yeni bölümleri çekilirken geçen haftaki bölümde yaşanan Vakti Vifak olayı da haftanın konusu oldu, dizinin son bölümüne damga vurdu. Efendi Hazretlerinin kararı ile Cüneyd ve Zeynep için Vakti Vifak kararı verildi. Bu sahneden sonra birçok seyirci Vakti Vifak ne demek araştırmaya başladı. 

Kızıl Goncalar dizisinde Faniler Tarikatı hayatında işlenen sahnede Efendi Hazretleri Vaktı Vifak kararı adlı. Eski Osmanlı Türkçesinde de kullanılan deyin sükunet anlamına geliyor. Ruhani bir dokusu olan bu deyimin kökleri Sufizm’e gidiyor. Buna göre beden ve ruh arasında bir çatışmanın olmadığı, bütün bir denge halini ifade etmektedir.

 Kızıl Goncalar Vaktı Vifak ne demek?

Türkçede çok bilinmeyen Vaktı Vifak deyimi, Farsça kökenlidir.

Kızıl Goncalar’da bu akşam ne olacak?

Cüneyd ve Zeynep’e evlilik yolunda dergâhta bir tören düzenlenir. Törende, beklenmedik biçimde, Meryem de kızının evliliğine onay verir. Çünkü Meryem ve Levent’in başka planları vardır.

Zaman kazanma peşinde olan Meryem ve Levent, Suavi’nin yardımıyla Zeynep’i yurtdışına okumaya göndermeye çalışır ama bunun için Zeynep’in çok zor bir soruya cevap vermesi gerekecektir.

Cüneyd, Zeynep’le yeni bir geleceğe yürüdüğünü zannederken, geçmişin hayaletleri onun peşini bırakmayacaktır.

Kızıl Goncalar 4. bölümüyle 29 Ocak Pazartesi saat 20.00’de!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.