Suat Sarı kimdir, kaç yaşında? İyi Parti İstanbul İBB adayı mı?

Türkiye yerel seçimler için 2024 yılında yeniden sandık başına gidecek ve yerel seçimler için oyunu kullanacak. Partiler de bir bir büyük şehir için adaylarını açıklamaya başladı. Son haber ise İyi Parti’den geldi. İBB İYİ Parti Grup sözcüsü Dr. Suat Sarı, adaylık iddialarını doğruladı. Peki kimdir Suat Sarı aslen nereli, yaşı kaç?

Suat Sarı kimdir, kaç yaşında? İyi Parti İstanbul İBB adayı mı?
Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-

2024 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için heyecan başladı, partiler bir bir adaylarını duyurmaya başladı. Son olarak haber İyi Parti’den geldi.  İBB İYİ Parti Grup sözcüsü Dr. Suat Sarı, adaylık iddialarını doğruladı.Bu sıcak gelişmenin ardından Suat Sarı’nın hayatı da merak edildi. Peki İBB adaylığı için varım diyen Suat Sarı kimdir, aslen nerelii yaşı kaç? Suat Sarı kiminle evli eşi ve çocukları kimdir?

“Değerli İstanbullular,

Genç yaşta Yönetici Bürokrat olarak görev yaptığım İBB’de edindiğim deneyimim, Trafik ve Ulaşım alanındaki 35 yıllık birikimim ve İBB Meclis Üyeliği tecrübemle; İstanbul’un sorunlarını çözmek üzere İYİ Parti İBB Başkan Aday Adayı olarak yola çıkıyorum.

Şehrimizin kronik sorunlarına dair; uzman eliyle farklı çözüm metodları uygulanmadığı sürece, İstanbullu hemşehrilerimizin şikayetleri dinmeyecektir.

Artık liyakatın siyasetten ve milletten takdir göreceği bir döneme girilmesi gerektiği açıktır.

Bu iddia ile; İstanbul’un sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler geliştirilmek üzere şehircilik deneyimli geniş bir teknokrat ekip ile çalışmalarımıza başladık.

İstanbul’umuzun daha yaşanabilir, daha konforlu, daha adil, daha yeşil ve daha güvenli hale gelmesi imkansız değildir. Bütün bunlar için; liyakatın iktidar olması yeterlidir.”

Suat Sarı kimdir, kaç yaşında?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Sözcüsü olan Suat Sarı’nın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. 1980 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi-İDMMA-Elektrik Fakültesi’nden mezun olan Sarı, 2014 yılında Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde tezli yüksek lisansını tamamlamış ve 2017 yılında Varna Üniversitesi’nde doktorasını almıştır. Meslek hayatına 1981-1984 yılları arasında Erkal Tuzla Tersanesi’nde Elektrik Baş Mühendisi olarak başlayan Sarı, daha sonra 1984-1994 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB Trafik Ulaşım Müdürlüğü’nde görev almıştır. 1994-1999 yılları arasında HAVAŞ Yer Hizmetleri AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Sarı, 1999-2011 yılları arasında Çelebi Turizm Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. Sarı’nın kariyerindeki diğer önemli görevleri arasında, 2011-2012 yıllarında Pakistan Lahore Metrobüs Ulaştırma Genel Müdürlüğü, 20122020 yılları arasında OSO AŞ. Genel Müdürlüğü bulunmaktadır. Ayrıca, 2011-2014 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası (İTO Meclis Üyeliği görevini üstlenen Sarı, 2018 yılından itibaren Karayolu Trafik Yol Güvenliği Genel Başkan Vekili olarak da görev yapmaktadır. Suat Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Sözcüsü olarak siyasi kariyerine devam etmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.