Lübnan’daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyelerinin başladığını duyurdu. Açıklamada, ayrıca hava yoluyla Türkiye’ye dönmek isteyenler için de hazırlık yapıldığı ve ön başvuru yapılabileceği belirtildi.

Lübnan’daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Büyükelçilik, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin başladığını vurguladı. Hava yoluyla Türkiye’ye dönmek isteyenler için Beyrut-İstanbul Havalimanı ve Beyrut-Çukurova Havalimanı güzergahlarında sınırlı sayıda ücretli uçuş seferi düzenlenmesi için hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Tahliye süreci, vatandaşların Konsolosluk Çağrı Merkezi ile iletişime geçmesiyle başlamaktadır. Türkiye’ye hava yoluyla dönmek isteyen vatandaşların, 24 saat hizmet vermek aracılığıyla ön kayıt başvurusu yapabileceği bildirildi. Açıklamada, uçuşların detayları, tarihleri ve güzergahları gibi bilgilerin, kayıt yaptıran vatandaşlarla daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, uçak için ön başvurular toplandıktan sonra, yeterli sayıda başvuru olursa tarih, güzergah ve uçuş sayısı belirlenecek. Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşların dönüşlerini kolaylaştırmak amacıyla, tarifesiz uçak seferleri ile deniz yoluyla tahliyeye alternatif sunulacak ve gerekirse yeni gemiler de gönderilecek.

Bugün Lübnan’dan deniz yoluyla tahliye edilecek yaklaşık 1900 yolcu, iki gemi ile Türkiye’ye doğru yola çıkacak.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.