Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektöründen 9 ayda 5,8 milyar dolarlık ihracat

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün eylül ayı ihracatı, 661 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2023 yılı itibarıyla sektör, yılın ilk dokuz ayında toplamda 5,8 milyar dolarlık dış satış yaparak önemli bir başarıya imza attı.

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektöründen 9 ayda 5,8 milyar dolarlık ihracat
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan verilere göre, geçen yılın eylül ayında 679 milyon dolar olan sektör ihracatı, bu yıl aynı dönemde 661 milyon dolara geriledi.

En fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında ilk sırayı 815 milyon dolarla Irak aldı. Irak’ı, 325 milyon dolarlık ihracatla Birleşik Krallık ve 284 milyon dolarla Amerika Birleşik Devletleri takip etti. Almanya, Libya, İran, Fas, Fransa, Romanya ve Gürcistan da en çok ihracat yapılan diğer ülkeler arasında yer aldı. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri, sektördeki ihracat payının en çok arttığı ülke oldu ve bu artış yüzde 24 olarak kaydedildi.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, dünya ticaretinde karşılaşılan ham maddeye erişim zorlukları ve tedarik zinciri kesintilerine rağmen, sektörün 8 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için kararlı adımlarla ilerlediğini belirtti. Özkan, ihracatçılarının yenilikçi üretim teknikleri ve çevre dostu uygulamalar benimseyerek rekabet avantajını artırmaya devam ettiğini vurguladı.

Özkan, 2024 yılı için 8 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmek adına kalan üç ayı yüksek verimle değerlendirmeyi planladıklarını ifade etti.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.