Tek lokma yiyip kansere yakalanabilirsiniz! İşte dünyanın en ölümcül yemeği

ABD’li doktorlar, dünyanın en ölümcül yemeği olarak bilinen “Koi Pla” hakkında ciddi uyarılarda bulundu. Bu çiğ balık yemeği, sağlığa zarar veren parazitler içeriyor ve tek bir lokma bile kansere neden olabiliyor. Tayland’da popüler olan bu yemeğin tüketilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Tek lokma yiyip kansere yakalanabilirsiniz! İşte dünyanın en ölümcül yemeği
Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

Uzmanlar, çiğ balık, baharat ve limon kullanılarak hazırlanan Koi Pla yemeğinin ciddi sağlık tehditleri barındırdığını belirtiyor. Tatlı su balıklarında bulunan “karaciğer kelebeği” adı verilen parazit kurtları, vücuda girip safra kanalı kanserine yol açabilecek kadar tehlikeli. ABD’li doktorların yaptığı açıklamalara göre, bu parazitlerin vücuda giriş yaparak hücrelere büyük zarar verdiği ve özellikle kansere sebep olabileceği kaydediliyor.

Tek lokmada enfeksiyon tehlikesi

Northeastern Üniversitesi’nden Profesör Dr. Darin Detwiler, NTV’ye yaptığı açıklamada, parazit kurdunun balıkta bulunması halinde, tek bir lokmada bile enfeksiyonun çok hızlı yayılabileceğine dikkat çekti. Özellikle bu yemeği tüketenlerin ciddi risk altında olduğunu belirtti.

Tayland’da hala popüler

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen, Koi Pla yemeği Tayland’ın kuzeydoğu bölgelerinde yaygın olarak tüketilmeye devam ediyor. Diğer çiğ balık yemeklerinin de benzer riskler taşıyabileceğini söyleyen doktorlar, bu yemeklerden uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor.

Kaynak: NTV

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.