Gülezler Metal, çelik işleme fabrikası ile yeni inşaat teknolojilerine katkı sağlayacak

Demir-çelik ticaretindeki 35 yılı aşkın deneyimini, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu 17 bin metrekarelik çelik işleme fabrikası ile taçlandıran Gülezler Metal, çelik yapılar başta olmak üzere yeni inşaat teknolojilerine ve mega projelere katkıda bulunacak 50 bin metrekarelik yeni fabrika yatırımına başladı.

Gülezler Metal, çelik işleme fabrikası ile yeni inşaat teknolojilerine katkı sağlayacak
Yayınlama: 16.09.2024
Düzenleme: 16.09.2024 17:18
A+
A-

Demir-çelik sektöründe öncü konumda bulunan Adana, stratejik konumu ve gelişmiş sanayi altyapısıyla Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine kapsayıcı hizmetler veriyor. Rahim Gülez ve Mehmet Duran Gülez’in kurucusu olduğu Adana merkezli Gülezler Grup, demir çelik ticaretindeki başarılarını Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu 17 bin metrekarelik çelik işleme fabrikası ile taçlandırdı.

Sektörde öncü ve sağlam adımlar attıklarını belirten Gülezler Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Duran Gülez, “Başarı ivmemizi yukarıya taşıyacak 50.000 metrekarelik yeni bir fabrika yatırımına başladık. Adana Metal Sanayi Bölgesi’ndeki merkez fabrikamız ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarımızla farklı lokasyonlarda çeşitli hizmetler sunuyoruz. Ürün çeşitliliğimiz ve istikrarlı fiyat politikamızla büyümeye devam ediyoruz.” dedi.

Türkiye’nin en modern çelik işleme merkezi

Yatırımlarının ilk etabını başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyleyen Gülez, “Toplamda 70 bin metrekarelik alana kurulu yatırımların ilk etabını başarılı bir şekilde tamamladık. Türkiye’nin en modern çelik işleme merkezini sektörümüze kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ISO 9001, 10002, 14001, 45001 ve 50001 kalite sertifikalarımız ile ulusal ve uluslararası standartlara uygun üretim yapıyoruz. Sektörde önemli bir çözüm ortağı olarak öne çıkmamızı sağlayan bu yatırımlarımız, müşterilerimize kapsayıcı ve yenilikçi çözümler sunma yolunda attığımız önemli adımlardır.” diye konuştu.

“Yapısal çelik için nitelikli çözümlere sahibiz”

Yeni fabrikalarında çeliği işleyerek güncel inşaat teknolojilerine önemli bir katkıda bulunduklarını söyleyen Gülez, şunları kaydetti: “Şirketimiz çalışanlarının yüzde 25’i alanında uzmanlaşmış, yenilikçi teknik personel ve mühendislerden oluşuyor. Uzman personelimiz ve son teknoloji makine parkurumuz ile çeliğe nitelik kazandırıyoruz. Çelik yapılar için U, C, Z ve Sigma profiller üretiyoruz. Bu hattımızda delik açma kabiliyetimiz ile en iyi çözümleri sunuyoruz. Çelik yapılarda taşıyıcı sistemler için ise Yapısal Profil Delme Kesme Hattımız ve CNC Plaka Delme Kesme Hattımız ile tek elden kapsayıcı çözümler sunuyoruz. Kesme, delik açma, pah kırma, havşalama, açılı kesim, markalama, frezeleme, kazıma, diş açma gibi işlemleri gerçekleştiriyoruz. 12 metre tek parça 1.200 ton baskı gücüne sahip Abkant Büküm Hattımızda daha uzun olukları tek parça olarak bükebiliyoruz. Abkant büküm hattımızda hardox yapımı için tek parça sac büküm hizmeti ile ulaşım sektörüne önemli bir girdi sağlıyoruz. Kumlama ve Boyama Hattımız ile shopprimer işlemini uluslararası kalite standartlarına göre yapıyoruz. GES Trapez Sac Üretim Hattımız ile çatı GES panellerinin trapez üzeri uygulamasında delme işlemine gerek kalmadan uygulanmasını sağlıyoruz. Lazer Kesim Hattımızda ara bağlantı parçaları imal ederken, Plazma Kesim Hattımızda petek kiriş imalatlarımız ile bütüncül çözümler sunuyoruz. Üretim hatlarımız ile havalimanı, stadyum, baraj ve otoyollar gibi nitelikli yapılarda, enerji nakil hatları, otomotiv, makine ve savunma sanayi gibi stratejik sektörlerde çözüm ortağıyız.”

“Uçtan uca yeşil üretime kapı aralıyoruz”

Merkez fabrikasının tüm enerji ihtiyacını 1.1 MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali (GES) yatırımı ile yenilenebilir kaynaklardan sağlayan Gülezler, temiz enerji kullanımı, enerji verimliliği, su kaynaklarının korunması gibi konulara büyük önem verirken bu alanda yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

İcra Kurulu Başkanı Mehmet Duran Gülez, yeşil dönüşüm misyonlarını vurgularken, Gülezler Grup’un çevreyi koruyan, yeşil mutabakata uygun üretim yapan tedarikçilerden aldığı çelik ürünlerini yine yenilenebilir kaynaklardan elde ettiği enerjiyle işleyerek uçtan uca yeşil üretimin kapılarını araladığını söyledi. Gülez, “Bu sayede özellikle Avrupa’nın yeşil mutabakat çerçevesinde ek vergilendirmelerinde ihracatçılarımıza önemli bir destek sağlıyoruz. Türkiye’nin demir-çelik sektöründe dünya çapında rekabet edebilme yeteneğini artırmada bir katkımız olmasını önemsiyoruz. Neticede sektörümüzün sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı yaklaşımının gelecekte de Türkiye’nin sanayi gücünü pekiştireceğine inanıyoruz. Çevre politikalarımız ile doğaya saygı bilincini tüm personelimize aşılamaya çalışıyoruz.” dedi. Gülez,  tüm projelerini sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirterek, gelecek nesillere daha güzel bir doğa bırakmayı hedeflediklerini aktardı.

Depreme dayanıklı ve hızlı inşaat çözümleri

Son depremlerle birlikte çelik yapıların öneminin arttığını bir kez daha vurgulayan Gülez, çelik yapıların geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı ve 2-3 kat daha hızlı tamamlanabildiğini anımsatarak, “Depremin ardından bölgede çelik yapılara ilgi önemli ölçüde arttı, bu ilginin talebe dönüşmesi gerekiyor. Kobe depreminden sonra Japonya, çelik yapı sistemlerine yönelerek hızla toparlandı. Türkiye’de ise çelik yapıların oranı betonarme binalara göre halen oldukça düşük.” ifadelerini kullandı. Gülez, depremlerin yapılar üzerindeki etkisini en aza indirmek için binaların çelik yapılarla güçlendirilmesinin şart olduğuna dikkat çekerek, bu alanda önemli adımlar atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Gülezler Grup Metal Expo’da yatırımlarını tanıttı

Gülezler Grup, yeni yatırımlarını, 11-14 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 6.Uluslararası Demir, Çelik, Metal Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı’nda (Metal Expo) tanıttı. Yenilikçi yaklaşımları, sürdürülebilirliğe verdikleri önem ve çözüm odaklı bakış açısıyla sektörünün öncü firmaları arasında yer aldıklarını belirten Gülezler Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Duran Gülez, ikinci kez katılım gerçekleştirdikleri Metal Expo’da ulusal ve uluslararası düzeyde önemli iş bağlantıları elde etme olanağı sağladıklarını söyledi. Geçen yıl fuarda, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirdikleri teknolojik yatırımlara gösterilen yoğun ilgiden mutlu olduklarını kaydeden Mehmet Duran Gülez, şunları kaydetti: “Metal Expo 2024’te 50 bin metrekarelik yeni yatırım hamlemizi sektör temsilcilerine ve tüm paydaşlarımıza duyurduk. Sektörümüzle etkin temas için fuar katılımlarını oldukça önemsiyoruz. Şirket kültürümüze de önemli katkılar sağlayan fuarlar, ekibimizin en yeni teknolojileri ve endüstri trendlerini yakından takip etmesine olanak tanırken, aynı zamanda sektördeki diğer profesyonellerle bilgi alışverişinde bulunma fırsatı sunuyor. Bu tür etkinlikler müşterilerimizle birebir iletişim kurmamızı sağlayarak, onların ihtiyaçlarını daha iyi anlamamıza ve daha uygun çözümler sunmamıza yardımcı oluyor. Bu sayede, şirketimizin rekabet gücünü artırıyor ve sektördeki lider konumumuzu pekiştiriyoruz.”

 

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.