Altın fiyatları güne nasıl başladı? 3 Eylül altın fiyatları…

Küresel piyasalar, özellikle ABD’deki istihdam raporu gibi önemli makroekonomik verileri yakından takip ederken, altın fiyatları da bu gelişmelere bağlı olarak düşüş eğilimi gösteriyor. Dün başlayan bu gerileme, yeni günde de devam etti.

Altın fiyatları güne nasıl başladı? 3 Eylül altın fiyatları…
Yayınlama: 03.09.2024
A+
A-

3 Eylül sabahı itibarıyla altının ons fiyatı 2 bin 495 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ons altındaki bu gerileme, gram altın fiyatlarını da etkiledi. Gram altın, 2 bin 721 TL seviyesinde bulunurken, çeyrek altın 4 bin 449 TL’den işlem görüyor. Yarım altın ise bu sabah itibarıyla 8 bin 898 TL’den alıcı buluyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed), sıkı para politikasını bu aydan itibaren kademeli olarak gevşetmesi beklense de, yıl sonuna kadar atılacak adımların büyüklüğü ve zamanlaması hala belirsizliğini koruyor. Analistler, bu hafta açıklanacak istihdam ağırlıklı verilerin, Fed’in gelecekteki adımlarını belirlemede kritik öneme sahip olacağını vurguluyor.

ABD’den gelecek bu veriler, sadece altın fiyatları değil, aynı zamanda küresel piyasaların genel seyri açısından da belirleyici olacak. Piyasalar, özellikle ABD ekonomisinin gidişatına dair daha fazla bilgi edinmeyi umuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.