Ekonomik şartlar zorlaştı, ayakkabı tamircilerinin işleri arttı

Ayakkabı tamircisi 58 yaşındaki Ayhan Kuş, ayakkabı tamirciliğine yoğun ilginin sebebinin ekonomi olduğunu söyledi. Kuş, “’Yoğunluğun sebebi belli aslında, ekonominin kötü olması’” dedi.

Ekonomik şartlar zorlaştı, ayakkabı tamircilerinin işleri arttı
Yayınlama: 30.08.2024
Düzenleme: 30.08.2024 13:39
A+
A-

Her geçen gün ekonominin daha da kötüye gittiğini vurgulayan ayakkabı tamircisi Ayhan Kuş,yıl yıl ekonominin daha da kötüye gittiğini söyledi. Geçen yıl 100 TL ayakkabı tamir ettiğini bu sene ise 200-300 TL tamir ettiğini söyleyen Kuş, “En ucuz ayakkabı 500 TL  den başlıyor. İnsanlar ayakkabıları yırtılınca hemen yenisini alıyordu. Şu anda öyle bir şey yok. Görüyorsunuz yoğunuz, bu yoğunluğun sebebi de çok belli aslında, ekonominin bu kadar kötü olması. Dükkana günde 20 kişi geliyor. Bundan birkaç yıl önce yüz lira olan ayakkabı şimdi çok pahalandı. Şimdi 400- 500 liradan aşağı ayakkabı yok. O yüzden eskiye bir dönüş var. Vatandaşlar da bu pahalılıktan dolayı eski ayakkabılarını tamir ettirmeye getiriyor’ dedi.

Ayakkabı Mağazaları bomboş

Yeni bir ayakkabı almaya bütçe ayıramayan vatandaşlar eski ayakkabılarını tamir ettirmek için ayakkabı tamircilerinin yolunu tuttuğunu söyleyen ayakkabı mağazası sorumlusu Ali Özkan, ‘İşlerimiz iyi değil. Artık insanlar ayakkabı almak yerine eskimiş ayakkabılarını tamir ettiriyor. Şu an ayakkabılar 400-500 TL’den başlıyor. Dükkanımız bomboş bizde böyle oturuyoruz. Umarım en kısa zamanda işlerimiz yoluna girer bizlerde biraz rahatlamış oluruz’ diye konuştu.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.