Altınla kira ödemek uygun mu? Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesiyle ilgili sosyal medyada çıkan haberlere yönelik bir açıklama yaptı. Bakanlık, kira bedelinin altın cinsinden ödenmesinin yasalara aykırı olduğunu belirterek, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için mevzuata uygun hareket etmelerinin önemine dikkat çekti.

Altınla kira ödemek uygun mu? Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama…
Yayınlama: 29.08.2024
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı medya organlarında kira bedellerinin altın olarak ödenmesiyle ilgili çıkan haberleri hatırlatarak, bu konuda kamuoyunu bilgilendirdi. Bakanlık, 2018 yılında yapılan değişiklikle, Türkiye’de yerleşik kişilerin, belirli istisnalar dışında, menkul ve gayrimenkul kiralama gibi sözleşmelerde döviz veya dövize endeksli ödemeler yapmalarının yasaklandığını vurguladı.

Ayrıca, bu düzenlemeye göre, uluslararası piyasalarda fiyatı döviz cinsinden belirlenen kıymetli madenlere endekslenen sözleşmelerin de dövize endeksli sözleşme olarak değerlendirileceği açıklandı. Bu kapsamda, kira bedelinin altın cinsinden ödenmesi de mevzuata aykırı bir işlem olarak değerlendirilmektedir.

Bakanlık, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu kurallara uyulmasının önem arz ettiğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.