Karalar: Tarihin akışını değiştiren 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Karalar, mesajında, 1. Dünya Savaşı’nın...

Karalar: Tarihin akışını değiştiren 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Karalar, mesajında, 1. Dünya Savaşı’nın ardından Anadolu’yu işgal eden emperyalist güçlerin, Türk milletini esir etmeye çalıştığını hatırlattı. Bu süreçte, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın, milletin kararlılığı ve vatan sevgisiyle nihai zafere ulaştığını belirtti.
Başkan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’un işgaline karşı, “Geldikleri gibi giderler” diyerek, Türk milletine olan güvenini ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını ilk andan itibaren ortaya koyduğunu ifade etti. Atatürk’ün, bu büyük zaferin tohumlarının Adana’da atıldığını bizzat belirttiğini vurgulayan Karalar, 30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Taarruz’un, Türk milletinin tarih sahnesine yeniden zaferle dönmesini sağladığını kaydetti.
Yunan Ordusu’nun Batı destekli işgal girişimine karşı büyük bir kararlılıkla direnen Mustafa Kemal Atatürk ve Kuvayı Milliye Ordusu’nun, bu zaferle birlikte Anadolu’yu işgalden kurtardığını dile getiren Karalar, bu tarihi zaferin, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığını ve milletimize eşsiz bir vatan bıraktığını söyledi.
Karalar, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bize böyle eşsiz bir zafer yaşatan ve vatan bırakan Başkomutan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, ulvi hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.