Altın rekor tazelemeye devam ediyor! İşte güncel altın fiyatı…

Son dönemde yatırımcıların gözdesi haline gelen altın, Federal Reserve’in (Fed) faiz oranlarını düşürebileceği beklentileriyle tarihi zirvelerine bir yenisini ekledi. Gram altın, 2.760 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak dikkatleri üzerine çekti.

Altın rekor tazelemeye devam ediyor! İşte güncel altın fiyatı…
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, altın fiyatlarını olumlu etkiledi. Cuma günü altının ons fiyatı, 2.512 dolardan işlem görürken, saat 11.30 itibariyle yüzde 0,2 artışla 2.523 dolara yükseldi. Gram altın ise, cuma gününü önceki kapanışa göre yüzde 1,3 artışla 2.744 liradan tamamladı. Haftaya yükselişle başlayan gram altın, saat 11.30 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,4 değer kazanarak 2.760 lira seviyesinde işlem gördü.

Çeyrek altın 4.600 liradan, Cumhuriyet altını ise 18.340 liradan satılmakta.

Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’ndaki açıklamaları, faiz indirimlerine yönelik beklentileri artırdı. Powell, “Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı, gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak,” dedi. Enflasyonun hedefe yakın olduğuna işaret eden Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefi doğrultusunda sürdürülebilir bir yolda olduğunu belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed’in gelecek ay 25 baz puan faiz indirimi yapacağına kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık bir indirimin de masada olduğu görülüyor. Bu hafta Fed’in yakından takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi açıklanacak ve beklentilerin altında gelebilecek bir veri ons altın fiyatlamalarına olumlu yansıyabilir.

Düşük faiz oranları, altınla rekabet eden faiz getirisi olan varlıkların cazibesini azaltarak, altının yatırım açısından daha çekici hale gelmesini sağlıyor. Yüksek faizler ise yatırımcıları altından uzaklaştırıyor. Bu nedenle Fed’in faiz kararları ve ekonomik veriler, altın piyasasını yakından etkiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.