Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 10. Yılında tüm paydaşları dönüşümü hızlandırmaya çağıracak

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) iş birliğiyle, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenecek ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’ 21-22 Kasım’da yapılacak. Zirve, sürdürülebilir gıda sistemlerinin önemine dikkat çekerek, tüm paydaşları gıda sistemlerinde değişim ve dönüşüm için harekete geçmeye davet edecek.

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, 10. Yılında tüm paydaşları dönüşümü hızlandırmaya çağıracak
Yayınlama: 19.08.2024
A+
A-

Gıda, insan yaşamının temelini oluştururken, çevresel bozulmalar ve iklim değişikliği gibi sorunlara da yol açabiliyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), tarım ve diğer arazi kullanımının sera gazı emisyonlarının yaklaşık dörtte birini oluşturduğunu, tatlı suyun yüzde 70’ini kullandığını ve küresel ürünlerin üçte birinin kaybolduğunu vurguluyor. Bu bağlamda, tarım ve gıda sistemleri iklim eylemi açısından kritik öneme sahip.

Sürdürülebilir bir gelecek için, gıda tedarik sistemlerinin doğayla uyumlu ve dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor. Bu, mevcut uygulamalarda köklü değişiklikler yapılmasını gerektiriyor. Zirvede, gıda üretiminde sürdürülebilirliği sağlamak için gerekli olan dönüşüm ve iyileştirmeler tartışılacak.

Sürdürülebilir gıda sistemleri oluşturmak, sadece bireysel çabalarla değil, aynı zamanda üretim, dağıtım ve tüketim süreçlerinde temel değişiklikler ve politika reformları ile mümkün. Zirvede, geri dönüşüm, gıda israfının azaltılması, yerleşik eşitsizliklerin giderilmesi ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına yatırım gibi konular ele alınacak.

Bu yıl zirvede ayrıca, HORECA sektöründeki dönüşüm özel olarak ele alınacak. Oteller ve restoranların gıda sisteminin dönüşümündeki başarılı örnekleri paylaşılacak ve bu deneyimlerin diğer sektörlere ilham vermesi amaçlanacak. Zirve, sektörün karşı karşıya olduğu mevcut ve potansiyel zorluklara çözüm önerileri geliştirmek ve sürdürülebilir gıda üretimi ile tüketimi ekseninde değişimi hızlandırmayı hedefliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.