Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Mesai saatleri kısalıyor mu? İş hayatında köklü değişiklik gündemde…

Türkiye’de çalışma hayatında köklü değişiklikler yapılması için harekete geçildi. İş kanununun kapsamlı bir şekilde yenilenmesi planlanıyor ve bu değişikliklerin çalışanların lehine birçok düzenlemeyi içermesi bekleniyor.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Mesai saatleri kısalıyor mu? İş hayatında köklü değişiklik gündemde…
Yayınlama: 19.08.2024
A+
A-

Yeni düzenlemeler arasında çalışma saatlerinin kısaltılması ve esnek çalışma modellerinin yaygınlaştırılması gibi önemli adımlar öne çıkıyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte çalışma saatlerinin 45 saatten 40 saate, bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma sürelerinin ise yine 40 saate düşürülmesi öngörülüyor. Ayrıca, ‘uzaktan’, ‘kısmi’, ‘platform’ gibi esnek çalışma modellerinin getirilmesi amacıyla mevzuat değişiklikleri yapılacak.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında geçen hafta gerçekleştirilen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında bu konular detaylı olarak ele alındı. Toplantıda, yeni nesil esnek çalışma modellerine dair mevzuat değişikliklerinin iş dünyası gereklilikleri ve iş-özel hayat dengesi gözetilerek belirlenmesi kararı alındı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.