Hatay’da tedavileri biten 5 kaplumbağa denize bırakıldı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, çeşitli nedenlerle yaralanan ve tedavileri tamamlanan 4 yeşil deniz kaplumbağası ve 1 caretta caretta, doğal yaşam alanlarına geri döndü.

Hatay’da tedavileri biten 5 kaplumbağa denize bırakıldı
Yayınlama: 15.08.2024
A+
A-

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından tedavi edilen kaplumbağalar, Deniz Mahallesi sahilinde düzenlenen bir etkinlikte denizle buluşturuldu.

Tedavileri tamamlanan kaplumbağalara, bölgedeki mevcut duruma dikkat çekmek amacıyla “Filistin”, “Gazze”, “Özgür-1”, “Özgür-2” ve “Özgür-3” isimleri verildi. Etkinliğe, HMKÜ Veterinerlik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı.

HMKÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, kaplumbağaların tedavi sürecini anlatarak, “Gazze’de masum insanların uğradığı zulme dikkat çekmek için bu isimleri seçtik” dedi. Ayrıca, Altuğ, kaplumbağaların yaralanmalarının genellikle sahipsiz köpeklerin saldırılarından kaynaklandığını belirterek, sahillerin temiz tutulması ve başıboş köpeklerle ilgili önleyici tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürü Nuri Akın, deniz kaplumbağalarının yumurtlama döneminde rahatsız edilmemesinin önemine dikkat çekti.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.