Bakan Yılmaz Tunç’tan Instagram açıklaması: Sosyal medya şirketleri kural ve kanunlara uymak zorunda

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram’a katalog suçları engeli getirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, sosyal medya platformlarının Türk yasalarına uyması gerektiğini vurguladı. Tunç, “Herkes kanunlara uyacak. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok. İnternette suç işlenmesi konusunda devlet üstüne düşeni yapmak durumunda” dedi.

Bakan Yılmaz Tunç’tan Instagram açıklaması: Sosyal medya şirketleri kural ve kanunlara uymak zorunda
Yayınlama: 06.08.2024
Düzenleme: 06.08.2024 11:31
A+
A-

Tunç, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yetkilerini kullanarak gerekli adımları attığını belirtti. “Kanunda sorumluluklar var, BTK yetkilerini kullandı. Sosyal medya şirketlerinin de Türk devletinin kanunlarına uymak zorundalar” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Tunç, Instagram’ın mevcut durumuyla ilgili henüz bir açılma söz konusu olmadığını, savunma süreçlerinin tamamlanması ve yargının kararını vermesi gerektiğini ifade etti. Sosyal medya platformlarının Türk yasal düzenlemelerine uygun hareket etmeleri gerektiğini yineleyen Tunç, basın ve yayın özgürlüğüne de sonuna kadar destek verdiklerini ekledi.

Yılmaz Tunç Basın özgürlüğü yayın özgürlüğü konusunda sonuna kadar varız ifadelerini kullanırken,  5651 sayılı kanunda bu tür durumlarda BTK’ya verilen bir yetki var ve bu yetkinin kullanılması söz konusu olduğunu aktardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.