2025 yılı hac ön kayıtları başladı!

Kutsal topraklara hac yolculuğu için süreç başladı. 2025 yılında hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları, ön kayıt başvurusu ve kayıt yenileme işlemlerini bugünden itibaren yapabilecekler. Tüm başvurular, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

2025 yılı hac ön kayıtları başladı!
Yayınlama: 06.08.2024
A+
A-

Başvuru için 750 lira ön kayıt ücreti, anlaşmalı bankalara yatırılacak. Engelli, hasta veya yaşlı hacı adayları, müracaatlarında, hacca daha önce hiç gitmemiş bir refakatçi kaydettirebilecekler. 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecekler. Bu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

Akrabalık bağı olmayanlar, 7 kişiyi geçmemek şartıyla grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecekler. Akrabalık bağı olanlar, 7 kişilik sınırı aşsalar da tek kura numarası için belgeleriyle müracaat edebilecekler.

2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 16 Eylül tarihine kadar devam edecek. Tüm işlemler, e-Devlet üzerinden yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.