Evde kolayca dondurma yapın: Nefis ve eğlenceli tarif

Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en keyifli yolu elbette dondurma! Dışarı çıkmaya gerek yok, ev yapımı dondurmayı deneyin. İşte nefis ev dondurması tarifi..

Evde kolayca dondurma yapın: Nefis ve eğlenceli tarif
Yayınlama: 29.07.2024
A+
A-

Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en keyifli yolu elbette dondurma! Dışarı çıkmaya gerek yok, ev yapımı dondurmayı deneyin. Hem eğlenceli hem de çok daha sağlıklı bir seçenek olan dondurmayı dilediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz.

İşte nefis ev dondurması tarifi:

Malzemeler:

Süt 2 su bardağı full yağlı
Krema 1 su bardağı
Toz şeker ¾ su bardağı
Vanilya özü 1 çay kaşığı
Deniz tuzu ¼ çay kaşığı
Dilediğiniz meyve 1 su bardağı doğranmış olarak

Hazırlanışı:

Orta boy bir tencerede süt, krema, şeker, vanilya ve tuzu ısıtın. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutun.
Soğuyan karışımı dondurma makinesinde dondurma kıvamına gelene kadar çırpın. Meyve parçacıklarını ekleyin ve biraz daha karıştırın.
Dondurmayı hava geçirmez bir kaba aktarın ve buzluğa koyun. En az 6 saat dondurun. Dondururken arada bir karıştırarak dondurmanın donmasını sağlayın.
Servis sırasında dondurmayı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile top haline getirerek servis yapın.

İpuçları:

Dondurmayı daha yoğun kıvamda seviyorsanız, karışımı donduracağınız kaba koymadan önce 1 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyebilirsiniz.
Fındık, fıstık veya çikolata parçacıkları ekleyerek dondurmanızın tadını zenginleştirebilirsiniz.
Dondurmayı donduracağınız kabı önceden soğutursanız donma süresi kısalacaktır.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.