Yapı Kredi, Bankhaus J. Faisst hisselerinin tamamını satın aldı

Yapı Kredi bankası, Avrupa Birliği içerisindeki ikinci iştirakini kurmak amacıyla Alman Bankhaus J. Faisst (“BHF”) hisselerinin tamamını satın aldı. Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra bankada 60 milyon avroluk sermaye artışı gerçekleştirilecek ve bankanın adı ağustos ayı itibarıyla “Yapı Kredi Almanya” olarak değiştirilecek.

Yapı Kredi, Bankhaus J. Faisst hisselerinin tamamını satın aldı
Yayınlama: 24.07.2024
A+
A-

Yapı Kredi Almanya’nın genel müdürlük eş sorumluluğunu, banka yöneticilerinden Abdullah Kutucu ve Didem Öget üstlenecek. Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, bu satın almanın ardından Almanya’da güçlü ve emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirtti. Erün, 80 yıllık tecrübelerini Almanya’ya taşıyarak, bankacılık hizmetlerinin yanı sıra iki ülke arasında ithalat ve ihracat yapan firmalar için güçlü bir çözüm ortaklığı sunacaklarını ifade etti.

Satın alma süreci, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Avrupa Merkez Bankası ve diğer Almanya düzenleyici otoritelerinin onayını alarak başarıyla tamamlandı. Yapı Kredi, BHF hisselerini yaklaşık 7,5 milyon avro bedel karşılığında satın alarak bu anlaşmayı sonuçlandırdı.

Gökhan Erün: Öncü hizmetlerimizi Almanya’ya taşıyacağız

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, yaptığı açıklamada, “Bir adım önde vizyonu ve sınırsız hizmet anlayışıyla 80 yıldır müşterilerimize sunduğumuz öncü hizmetleri Almanya’ya da taşıyacağız. Ana hissedarımız Koç Holding’in de vizyonu doğrultusunda Yapı Kredi olarak Almanya’da da güçlü ve emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz,” dedi.

Yapı Kredi Almanya’nın aileye katılmasıyla birlikte, bankanın 80. yılında öncü hizmetlerini sınırlarının ötesine bir kez daha taşımanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.