Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ek zam talimatı! Emekliye zam eli kulağında…

Milyonlarca emeklinin beklediği en düşük emekli maaşına yapılacak zam düzenlemesiyle ilgili kulislerde hareketlilik yaşanıyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerini kapsayacak olan ek zam tutarının, maaşların yatacağı tarihe kadar netleştirilmesi bekleniyor. Kulis bilgilerine göre, emeklilere yapılacak ek zam çalışmasının kabine toplantısında ele alınması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ek zam talimatı! Emekliye zam eli kulağında…
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş zam oranının yüzde 24,73 olarak belirlenmesinin ardından gözler ek zam düzenlemesine çevrildi. Kök maaşı düşük olan ve zamlı maaşı 10 bin TL’nin altında kalan 1,8 milyon emekli için ek düzenleme yapılacak. Bu kapsamda en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12-13 bin lira seviyelerine yükseltilmesi için AK Parti kurmaylarının çalışmaları sürüyor. Ancak AK Partili yetkililer, emeklilere seyyanen zammın şu anda gündemde olmadığını belirtti.

Türkiye Gazetesi, en düşük emekli maaşına zam düzenlemesiyle ilgili son kulis bilgilerini aktardı. En düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik çalışmalarda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceği ifade edildi.

Erdoğan’dan emekliye ek zam talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD ziyareti öncesi kurmaylarına, “Emeklilere yapılacak zam konusunu çalışın. Ben NATO Zirvesi’nden Türkiye’ye dönene kadar bu işi bitirin” talimatı verdiği öne sürüldü. AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının eldeki seçenekleri masaya yatırmak için bir araya geldiği, ancak görüşmelerden net bir sonuç çıkmayınca kurmayların ikinci kez toplandığı aktarıldı. Daha önce parti ve külliyedeki toplantılarda yapılan çalışmaların da ele alındığı görüşmelerde net bir formül ortaya konulamayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalar hızlandırıldı.

Toplantılarda kök maaşın artırılmasının emeklilerin lehine olacağı, ancak bu formülün en düşük primi ödeyenlerle yüksek prim ödeyenlerin maaşları arasındaki farkı daraltacağı ve bu durumun adaletsizlik yaratabileceği görüşü belirtildi. Bu nedenle tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri değerlendirildi, ancak Hazineye getireceği ek yükten dolayı bu formüle de sıcak bakılmadı.

Kabine toplantısı işaret edildi

Yapılacak çalışmanın tüm emeklileri kapsayacak şekilde düzenlenmesi halinde, tek maddelik değişikliğin yeterli olacağı ve değişiklik teklifinin ‘torba yasa’ya eklenerek hızla Meclis’ten geçirilebileceği üzerinde duruldu. Çalışma tamamlandığında, önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.