Resmi Gazete’de yayınlandı! Havalimanlarına yeni dönem resmen başladı

Ulaştırma alanında düzenlemeler içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayınlandı! Havalimanlarına yeni dönem resmen başladı
Yayınlama: 09.07.2024
A+
A-

Buna göre, yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendilerinin ve eşyalarının elle aranmasını kabul etmezlerse havaalanı ve hava araçlarına kabul edilmeyecekler.

Ayrıca, Limanlar Kanunu’nda yapılan değişiklikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, liman, iskele ve kıyı yapılarında gemilere sağlanan hizmetlerin taban ve tavan ücretlerini belirlemek ve denetlemekle yetkili olacak. Bakanlık ayrıca, deniz yetki alanlarında kılavuzluk, römorkörcülük hizmetleri ile demirleme ücretlerini ve muafiyetleri düzenleyecek.

Bu kapsamda, gemilerden salınan sera gazı emisyonlarına karşılık bedel alınacak ve bu bedeller, Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi güncel karbon fiyatı esas alınarak belirlenecek. Elde edilen gelirler, yeşil denizcilik projeleri için özel ödenek olarak kullanılacak.

Son olarak, Türk Sivil Havacılık Kanunu’nda yapılan düzenleme ile havacılık güvenliği kapsamında yolcuların teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması halinde elle aranmasını kabul etmeleri gerektiği belirtildi. Bu kurallara uymayanlar havaalanı ve hava araçlarına kabul edilmeyecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.