Bedelli askerlikte son 4 gün: Bedelli askerlik ödemesi nasıl, nereye yapılır? İşte bankaların listesi

Bedelli askerlik ödemesi için son 4 gün! Bedelli askerlik yapmak isteyenler elinizi çabuk tutun. Temmuz ayı itibariyle bedelli askerlik ödemelerine zam gelmesi bekleniyor. Bedelli askerliğin zam sonrası 220 bin liraya çıkması bekleniyor. Peki bedelli askerlik ödemesi nasıl ve nereden yapılır? Bedelli askerlik ödemesinin yapılacağı bankaların listesi ve diğer detaylar haberimizde.

Bedelli askerlikte son 4 gün: Bedelli askerlik ödemesi nasıl, nereye yapılır? İşte bankaların listesi
Yayınlama: 25.06.2024
A+
A-

Bedelli askerlik başvurusunda son 4 gün. Bedelli askerlik yapmak isteyenler 28 Haziran’a kadar bedelli askerlik bedelini ilgili bankalara yatırmak zorunda. Peki, Bedelli askerlik ödemesi nasıl, nereye yapılır? İşte bedelli askerlik ücretinin yatırılacağı bankalar…

Milli Savunma Bakanlığı’ndan bedelli askerlik yapmak isteyenlere son tarih uyarısı geldi. Mevcut tutar üzerinden bedelli askerlik yapmak isteyenler için son tarihin 28 Haziran olduğu belirtildi.

Açıklamada, adayların bu tarihe kadar müracat ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği ifade edildi. 7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi gereğince askerlik çağına girmiş yükümlüler, herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın bedelli askerliğe başvurabilirler.

Bedelli askerlik taksitle ödenir mi?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılmamaktadır.

Bedelli askerlik ödemesi nereye, nasıl yapılır?

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabileceklerdir.

Bedelli askerlik: Bedel ve ek bedel tutarı nasıl hesaplanır?

Bedel tutarı: 240.000 gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunmakta olup her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir.

Ek bedel tutarı: 3.500 gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile geçerli mazeretler hariç yoklama kaçağı, saklı ve bakaya kaldıkları toplam sürenin her ayının çarpımı sonucu bulunmaktadır Ek bedele esas sürenin hesabında, 1 ila 30 gün bir ay kabul edilir. Bir ayı aşan günler müteakip aya eklenerek hesaplanmaktadır.

Bedelli askerliğe zam yolda

3 Temmuz’da Türkiye İstatistik Kurumu-TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları sonrası bedelli asker tutarına zam gelecek. Bedelli askerlik ödemesinin temmuz zammı sonrası 220 bini aşması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.