Bilim dünyası benlerden kurtulmanın yolunu buldu hem de bıçak altına yatmadan!

Bilim insanları benlerden kurtulmanın yolunu buldu. Benleri ortadan kaldıran aşı geliştirildi. İşte araştırmanın detayları…

Bilim dünyası benlerden kurtulmanın yolunu buldu hem de bıçak altına yatmadan!
Yayınlama: 17.06.2024
A+
A-

Yüzdeki benler bir zamanlar Marilyn Monroe ve Cindy Crawford gibi isimler tarafından ünlenen bir güzellik işareti olarak görülüyorlardı .

Ancak bilim insanları artık benlerden kurtulmanın bir yolunu bulduklarına inanıyor; hem de hastaların bıçak altına yatmasına gerek kalmadan.

Frances Crick Enstitüsü, benlerin ‘kendi kendini yok etmesine’ neden olabilecek bir tür kişiselleştirilmiş aşı geliştirdi.

Bunun, kanser riski yüksek olan hastalardaki benleri tersine çevirecek bir tedaviye yol açabileceğine ve hatta yeni bir kozmetik çıkarma yönteminin önünü açabileceğine inanıyorlar.

Cilt kanseri tedavisinde umut oldu

Özel parçacıklar halinde doğrudan ben hücrelerine iletilen RNA’nın susturulması adı verilen bir genetik terapi geliştirildi.

Farelere, NRAS genini sadece 48 saat sonra susturan ve hücrelerin kendi kendini yok etmesine neden olan CMN’li terapiyi içeren enjeksiyonlar yaptılar. Aşı cilt kanserinin farklı türlerine sahip insanla üzerinde de denendi.

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.