Sadece 2 malzemeyle yaz boyu sineklerinizi evinizden uzak tutun!

Yaz geldi ve sinek sorunu başladı. Bugüne kadar sinekleri evinizden uzak tutmak için yaptıklarınızı, satın aldıklarınızı unutun ve her evde bulunan 2 malzemeli karışımı deneyin.

Sadece 2 malzemeyle yaz boyu sineklerinizi evinizden uzak tutun!
Yayınlama: 07.06.2024
Düzenleme: 07.06.2024 10:50
A+
A-

Sosyal medya her gün bize yeni bir şeyler öğretiyor. Özellikle zahmetsiz ve işe yarar tavsiyeler şahane. İşte onlardan biriyle karşınızdayız. Malum yaz geldi ve sinek sorunu kendini göstermeye başladı. Uzun yaz akşamlarını kabusa çeviren sinek sorununu her evde bulunan 2 malzemeyle aşmanın basit ama etkili yolunu bulduk.

TikTok’ta 136 bin takipçisi bulunan Kendin Yap (do it yourself-DIY) uzmanı John Brown’un sinek kovucu tarifi tam 3,8 milyon kez izlendi. Karışım çok basit. Sadece biraz su ve şekere ihtiyacınız var. Bir kasede 2 ölçü su ve 1 ölçü şekerden oluşan bir karışım hazırlayın. Oturduğunuz balkon yada bahçenin kenarına koyun ve tüm sineklerin oraya toplanmasını sağlayın.

John Brown videosunda şunları söyledi:

Eğer bu yaz sinekleri evinizden uzak tutmak istiyorsanız, benimle kalın… Bugün size, kapınızın dışına, örneğin kapınızın önüne, hatta kapınızın hemen dışındaki verandaya koyabileceğiniz bir çözümü nasıl yapacağınızı öğreteceğim. İlk etapta sineklerin evinize gelmesi yerine oraya gitmesi gerekiyor. Tek ihtiyacınız olan biraz su ve biraz şeker. Yani yapacağınız şey şu; iki ölçü su, bir ölçü şekerden oluşan bir çözelti hazırlayacaksınız.’

Şeker sinekleri cezbedecek

İçerik yaratıcısı daha sonra malzemeleri bir kaseye döktü ve bir kaşıkla karıştırarak evinin dışına koydu. Brown, ‘Oraya koyduğunuz şeker onları cezbedecek.’ dedi.

Bir küçük uyarı! Şekerli su çözeltisinin içine giren sinekler ıslanacakları ve şekere bulanacakları için ölebilirler. Eğer hayvanların ölmesinden hoşlanmıyorsanız bu yöntemi denemeyin!

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.