Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri 2024 TC ile sorgulama

2024 Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bayramda verilecek olan emekli ikramiyesinin ne zaman ödeneceği araştırılıyor. Bu yıl bayramın arefe günü 15 Haziran olacak. Her yıl bayramdan önce ikramiyeler hesaplara yatıyor. Peki Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri 2024 TC ile sorgulama
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri gündemdeki yerini aldı. Yılda iki kez dini bayramlarda verilen emekli ikramiyesi 3 bin TL olarak hesaplara yatırılacak. Konuya ilişkin son dakika gelişmeleri takip edilirken son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. İşte, 2024 SSK, Bağ-Kur ve EYT emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri…

SGK’dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek. Örneğin bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa sadece kendi emekliliğinden dolayı 3000 lira ikramiye alacak.

Bir kadın hem dul aylığı, hem de yetim aylığı alıyorsa en yüksek aylık aldığı dosyadaki oran üzerinden tek ikramiye alabilecek. Emekli aylığı ile birlikte sürekli iş göremezlik geliri alanlar ise sadece emekliliğinden dolayı 3000 lira ikramiye alacaklar.

Emekli bayram ikramiyesi ödemesi ne zaman?

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi’nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL’ye çıkarılmasına yönelik madde kabul edildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.