Yeni haftaya aşırı sıcakla başladık! 40 dereceye kadar çıkacak

Yeni haftada Türkiye genelinde hava sıcaklıkları yükseliyor. Şanlıurfa, Mardin ve Adana’da sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak. Marmara ve Ege bölgeleri içinse toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Yeni haftaya aşırı sıcakla başladık! 40 dereceye kadar çıkacak
Yayınlama: 03.06.2024
A+
A-

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, hava sıcaklıklarının özellikle güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece, Karadeniz kıyı kesimlerinde ise 3 ila 6 derece üzerinde olacağını belirtti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşacağı tahmin ediliyor. Şanlıurfa ve Mardin’de sıcaklıkların 41-42 dereceye, Adana’da ise 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı bekleniyor. Havanın büyük bölümünde parçalı ve az bulutlu olacağını aktaran Tekin, salı günü kıyı Ege’de, çarşamba günü ise Marmara’nın güneyi ve Ege bölgesinde toz taşınımı olacağını belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Üç büyük ilde ise yağış beklenmiyor. Ankara’da parçalı ve az bulutlu bir hava olacak. İstanbul’da hava sıcaklığı 30 ile 33 derece, İzmir’de ise 34 ile 36 derece arasında olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.