AK Parti’den sokak hayvanları yasası açıklaması: Mahalle maskotları değil, saldırgan köpekler hedefimizde

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanları yasasıyla ilgili yanlış anlaşılmalara açıklık getirerek, yalnızca saldırgan köpeklerin hedef alındığını ve mahalle maskotlarının korunacağını vurguladı.

AK Parti’den sokak hayvanları yasası açıklaması: Mahalle maskotları değil, saldırgan köpekler hedefimizde
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanları yasasıyla ilgili yanlış anlaşılmalar olduğunu belirterek, kamuoyunda dolaşan “tüm sokak hayvanlarının öldürüleceği” iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Güler, yalnızca saldırgan ve çeteleşmiş köpeklerin hedef alındığını vurguladı.

Yanlış Anlaşılmalar ve Yasal Düzenlemeler

Gazetecilere yaptığı açıklamada, Hayvanları Koruma Kanunu’nun 2004 yılında çıkarıldığını ve 2021’de çeşitli güncellemeler yapıldığını hatırlatan Abdullah Güler, planlanan yeni yasal düzenlemeler hakkında kamuoyunda yanlış bilgilerin dolaştığını ifade etti. Güler, “Bütün sokak hayvanları toplanarak öldürülecek” şeklindeki söylemlerin yanlış olduğunu belirtti.

Toplum Sağlığı ve Güvenliği Ön Planda

Güler, toplum sağlığı açısından devletin alması gereken tedbirlerin bulunduğunu ve özellikle sahipsiz ve saldırgan köpeklerin, çocuklar ve sabah yürüyüşü yapan vatandaşlar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Kuduz vakalarındaki artışa dikkat çeken Güler, kamuoyunun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Mahalle Maskotları Korunacak

“Bütün sokak köpeklerine ötanazi uygulanacak” şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirten Güler, mahallelerin maskotu haline gelmiş köpeklerin hedefte olmadığını söyledi. “Bizim mahallelerimizin maskotu haline gelmiş, adı Can, adı Yaren, adı Beyaz, adı Papatya olan bu köpeklerimizle ilgili bir sorunumuz yok. Sorun, saldırganlaşmış ve çeteler halinde gezen köpeklerde.” diye konuştu.

Barınakların Kalitesi Artırılacak

Esas amacın köpeklerin barınaklara alınması ve barınakların yaşam kalitesinin yükseltilmesi olduğunu belirten Güler, belediyelerin barınak yapma zorunluluğunun yeni olmadığını vurguladı. Sahiplenmenin teşvik edilmesi, kısırlaştırma, aşılama ve çip takma işlemleriyle sürecin yönetilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.