Çift rahim (uterus didelfis) nedir?

Tıbbi adı uterus didelfis olan çift rahim nedir, neden olur, tedavisi var mı? sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Çift rahim (uterus didelfis) nedir?
Yayınlama: 29.05.2024
Düzenleme: 30.05.2024 09:56
A+
A-

Çift rahim olarak da bilinen uterus didelfis bir kadının iki rahim, iki ayrı rahim ağzı ve bazen iki cinsel organ ile doğduğu bir durumdur.

Çift rahim neden olur? sorusunun yanıtı ise en basit anlatımıyla anne karnında dişi fetüste rahimin iki küçük tüp olarak gelişmeye başlamasıdır. Fetüs geliştikçe tüpler normalde birleşerek daha büyük, içi boş bir organ olan uterus yani rahimi oluşturur. Bazen tüpler tam olarak birleşmez ve her biri ayrı, içi boş organa dönüşerek iki rahim oluşur ve bebek dünyaya böyle gelir.

Çift rahim ergenlik sonrası fark edilebilir

Genellikle ergenlikten sonra fark edilir hale gelir ve fizik muayene veya ultrason taraması ile teşhis edilir. Fiziksel anatomi açısından, iki rahim birbirine uyum sağlamak için genellikle ortalamadan biraz daha küçüktür, ancak ‘normal’ bir rahim kadar büyük olabilirler.

Aynı anda iki kez hamile kalınabilir

Aynı zamanda her rahimde bir bebek olacak şekilde aynı anda iki kez hamile kalmayı da mümkün kılar. Bazı kadınlar da iki cinsel organla doğarlar, ancak normal kadınlar gibi cinsel ilişkiye girebilir ve adet görebilirler.

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.