Güneş’ten korunmak için sadece kremlere güvenmeyin!

Yaz kapıda ve sıcaklık artıyor. Gün içinde açık havada geçirilen süreler de uzadı. Hepimiz park ve bahçelere, pikniklere, yürüyüşlere çıkmaya başladık. Yakında plajları, havuzları da...

Güneş’ten korunmak için sadece kremlere güvenmeyin!
Yayınlama: 24.05.2024
Düzenleme: 24.05.2024 19:34
A+
A-

Yaz kapıda ve sıcaklık artıyor. Gün içinde açık havada geçirilen süreler de uzadı. Hepimiz park ve bahçelere, pikniklere, yürüyüşlere çıkmaya başladık. Yakında plajları, havuzları da dolduracağız. Tüm bunları yaparken Güneş’in zararlı etkilerini unutmamak hayati öneme sahip. İngiltere Kanser Araştırmaları Merkezi’nin verilerine göre, cilt kanserlerinin yüzde 86’sı önlenebilir.

Güneş’in zararlı ışınlarından korunmak deyince hepimizin ilk aklına gelen kuşkusuz güneş kremleri oluyor. Ancak araşıtrmacılar sadece güneş kremlerine güvenmenin yanlış olduğu kanaatinde.

Hiçbir güneş koruyucu yüzde 100 koruma sağlamaz

İngiliz Dermatologlar Derneği, hiçbir güneş koruyucunun yüzde 100 koruma sağlayamayacağı konusunda uyarıyor. Dernek, giysilerle örtünmek ve gölgede kalmak yerine güneş kremi kullanılmaması gerektiğini söylüyor.

Cildinizi giysilerle, boyun ve kulaklar gibi hassas bölgeleri kapatan geniş kenarlı veya kova tarzı şapkalar takarak koruyabilirsiniz. Gün ortasında güneşin en kuvvetli olduğu saatlerde 11.00-15.00 saatleri arasında gölge alanlarda kalınması tavsiye ediliyor.

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.