Sokak köpekleri uyutulacak mı? Düzenleme meclise geliyor

AK Parti'nin sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı kanun teklifiyle ilgili son gelişmeleri değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çalışmaların hızla devam ettiğini ve düzenlemenin en geç...

Sokak köpekleri uyutulacak mı? Düzenleme meclise geliyor
Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

AK Parti’nin sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı kanun teklifiyle ilgili son gelişmeleri değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çalışmaların hızla devam ettiğini ve düzenlemenin en geç 2 hafta içinde Meclis’e sunulacağını belirtti.

Çelik, yapılan düzenlemeyle ilgili olarak toplumda çeşitli talepler olduğunu ve bu çerçevede taslağın üzerinde halen çalışıldığını açıkladı.

Önerilen düzenleme kapsamında başıboş sokak köpeklerinin durumuyla ilgili detaylar da netleşmeye başladı. İngiltere’deki düzenlemeye benzer bir yaklaşımın benimsendiği belirtilirken, teklifte sahipsiz köpeklerin uyutulması seçeneğinin de bulunduğu ifade edildi.

Düzenlemenin işleyişi hakkında bilgilere göre, belediyeler kapasiteleri doğrultusunda barınaklardaki köpeklerin fotoğraflarını çekerek internet üzerinden sahiplendirme ilanı verecekler. Her köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün bekleme süresi öngörülüyor. Bu süre sonunda sahiplenilmeyen köpekler için uyutma kararı alınacak, ancak uyutma işlemi merhamet esaslarına uygun olarak gerçekleştirilecek.

Teklifin ayrıntıları arasında, sahiplenilen köpeklere çip takılması ve sahiplerinin sorumluluklarının takip edilmesi de yer alıyor. İlan sonrası sahiplenilen köpeklerin durumu da yakından izlenecek, böylece sokak köpekleriyle ilgili süreç daha kontrollü bir şekilde yürütülecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.