Türkiye doğum oranı endişe verici boyutta! Erdoğan’dan dikkat çekici açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni doğan bebek sayısındaki ve doğurganlık hızındaki düşüşe dikkat çekerek, "Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, açıkça söylüyorum, Türkiye için...

Türkiye doğum oranı endişe verici boyutta! Erdoğan’dan dikkat çekici açıklama
Yayınlama: 21.05.2024
Düzenleme: 21.05.2024 10:03
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni doğan bebek sayısındaki ve doğurganlık hızındaki düşüşe dikkat çekerek, “Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, açıkça söylüyorum, Türkiye için varoluşsal bir tehdit ve felaket niteliğindedir” şeklinde konuştu.

Kabine toplantısının ardından 2023’e ait doğum istatistiklerinin gündeminde olduğunu belirtti. Son günlerde Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere atıfta bulunarak, yeni doğan bebek sayısındaki ve doğurganlık hızındaki düşüşe dikkat çekti.

“Türkiye için tehdittir felakettir.”

Erdoğan, istatistiklerin endişe verici olduğunu vurgulayarak, bu sürecin Türkiye için varoluşsal bir tehdit ve felaket olduğunu ifade etti. Son yıllarda aileye yönelik tehditlerin arttığını gözlemlediklerini belirtirken, dünya genelinde toplumların yaşlanmaya başladığını ve yalnız yaşamayı tercih edenlerin, boşanma oranlarının ve tek ebeveynli ya da parçalanmış ailelerin sayısının arttığını dile getirdi.
2023 doğum istatistiklerinin endişe verici olduğunu vurgulayan Erdoğan, ülke olarak nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1’in altında olduklarını belirtti ve bunun Türkiye için varoluşsal bir tehdit olduğunu açıkça ifade etti.
3 çocuk tavsiyesinin önemini vurgulayarak, nüfusun millet olarak en büyük güçleri olduğunu korumak zorunda olduklarını belirtti ve önümüzdeki dönemde bu konuda daha kararlı olacaklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.