A101 kurbanlık fiyatları 2024 kaç paradan başlıyor?

Kurban bayramı için geri sayım artık başladı. Yurdun dört bir yanında kurbanlık çadırları kuruldu ve kurban satışları da başladı. 2024 yılında kurbanlık fiyatları yine cep...

A101 kurbanlık fiyatları 2024 kaç paradan başlıyor?
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

Kurban bayramı için geri sayım artık başladı. Yurdun dört bir yanında kurbanlık çadırları kuruldu ve kurban satışları da başladı. 2024 yılında kurbanlık fiyatları yine cep yakacak, vatandaş kara kara düşünüyor. Yurt genelinde kurbanlık satış fiyatlarına bakıldığında büyükbaş fiyatları canlı kilosuna göre 120 bin liraya kadar çıkıyor. Küçükbaş satışları ise 11 bin liradan başlıyor. Birçok vatandaş ise Migros kurbanlık fiyatlarını araştırıyor. Her kurban bayramında helal, güvenilir kesim yapan A101’in 2024 yılı kurbanlık satış fiyatları da belli oldu. A101’de küçükbaş karaman koç fiyatı 6.590 liradan başlarken büyükbaş kurbanlık fiyatları da 16.950 liradan başlıyor. Büyükbaş kurbanlıkların hisse kilosu ise 23-26 kilo arasında değişiyor.

Kurban Kesimi Nasıl Yapılmalıdır?

Kurban kesiminde ilk olarak uyulması gereken hayvanın eziyet görmeden, olabilecek en az seviyede acı çekmesini sağlayarak ibadeti gerçekleştirilmesidir. Bu yüzden kurban kesimine giderken hayvan zorlanmadan, eziyet edilmeden götürülmelidir. Kurban kesiminde deve kıbleye karşı sağ tarafa doğru yatırılır ancak onun dışında olan büyük ve küçükbaş hayvanlar kıbleye karşı olmak üzere sol tarafa yatırılır. Ardından hayvanın üç ayağı kesim sırasında zorluk yaşanmaması için sağlamca bağlanır. Kurban kesimini gerçekleştirecek kişi Allahü Ekber, Allahü ekber, lâ İlâhe illallahü vellahü ekber, Allahü Ekber diyerek ardından Lillahilhamd. Bismillâhi Allahü ekber tekbiri getirerek kesimi gerçekleştirir. Bunun yanı sıra sadece besleme getirip Allahü ekber dese de kesim kabul olur. İslama göre kesimin gerçekleşmesi için kesilen hayvanın nefes ve yemek borusu ile şah damarının ikisinin kesilmiş olmalıdır. Bu işlem doğru yapıldığı takdirde kurbanın sahibi olan kişi iki rekât namaz kılarak duasını eder.

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.