Zimbabve’de peygamberliğini ilan eden bir adamın elinden 251 çocuk kurtarıldı

Zimbabve’de peygamberliğini ilan eden 56 yaşındaki Ishmael Chokurongerwa’ya çocuk istismarı suçlaması yöneltildi.

Zimbabve’de peygamberliğini ilan eden bir adamın elinden 251 çocuk kurtarıldı
Yayınlama: 15.03.2024
A+
A-

56 yaşındaki Ishmael Chokurongerwa’nın özel mülküne yapılan polis operasyonunda, burada tutulan 251 çocuk kurtarıldı. Çocuklardan 246’sının doğum belgesi bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, özel mülkte hayatını kaybeden çocuklara ait olduğu tahmin edilen isimsiz mezarlar da bulundu.

BBC’nin haberine göre, Chokurongerwa ve yedi takipçisi Perşembe günü mahkeme karşısına çıkarıldı ve tutuklandı. Sekiz sanığa, çocuk haklarını ihlal etmenin yanı sıra cenaze yasalarını ihlal suçu da yöneltildi.

Yetkililer, operasyon yapılan Chokurongerwa’nın çiftliğinden kurtarılan çocukların resmi bir eğitim almadığını ve “tarikat liderliğinin çıkarı için çalıştırıldığını” belirtti. Çiftlikte, yetişkinlere ait dokuz ve çocuklara ait yedi isimsiz mezar bulundu.

Bir tarikat lideri, bölgeyi ziyaret eden gazetecilere konuşarak Tanrı’nın çocukların okula gitmesini yasakladığını iddia etti.

Chokurongerwa daha önce de 2015 yılında polislere saldırma suçlamasıyla tutuklanmıştı. Kendisi ülkedeki Apostolik (Havari) kiliselerinin bir parçası olan bu kiliseler yasa dışı uygulamaları savunuyor, bunlar arasında çocuk evlilikleri de bulunuyor.

Birleşmiş Milletler’e göre Zimbabve’de bu tarz kiliselere giden yaklaşık iki milyon kişi bulunuyor, ki bu da nüfusun yüzde 6’sına denk geliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.