1000 Yatırımlar Holding-BINHO işleme açıldı mı, tavan fiyat kaç oldu?

1000 Yatırımlar Holding-BINHO bugün işleme açıldı. 1000 Yatırımlar Holding halka arza katılanlar BINHO hisse tavan fiyatı kaç oldu, BINHO tavan serisi hesaplama nasıl yapılır? sorusunun yanıtını arıyor. İşte bugün Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işleme açılan BINHO hisse tavan fiyatı serisi ve bilmeniz gereken diğer bilgiler…

1000 Yatırımlar Holding-BINHO işleme açıldı mı, tavan fiyat kaç oldu?
Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-

14-15 Kasım tarihleri arasında halka arz olan 1000 Yatırımlar Holding-BINHO bugün borsada işleme açıldı. Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayan BINHO hisseleri bugün ilk işlem gününde tavan fiyata çıktı. 20 Kasım 2023 Pazartesi günü seans açılışı sonrası BINHO hisseleri tavan fiyatı bugün (20 Kasım) öğlen saatlerinde 137,50 lira oldu. BINHO hisseleri halka arza hisse başı 125 TL fiyatla çıkmıştı.

BINHO 125 liradan halka arz olmuştu

Halka arz talep toplama fiyatı 125 lira olan ve yatırımcılarına 3-4 lot dağıtan BINHO hisse fiyatı bugün işleme açılış sonrası tavan yaptı. BINHO tavan fiyatı bugün için 137,50 lira olarak görüldü.

BINHO  tavan serisi hesaplama

Peki, borsada halka arz hisse senetleri tavan serisi nasıl hesaplanır?
Aşağıdaki örnekle tavan serisi hesaplama yöntemlerini ve bunun için kullanabileceğiniz bilgileri görebilirsiniz.

Tavan serisi hesaplama formülü ile başlayalım!

Tavan serisi = 10 x (1+0,1) üzeri n

Bu formülde;

Hisse Fiyatı, hisse senedinin başlangıç fiyatını ifade eder.

Marj, hisse senedinin fiyatının değişebileceği yüzdelik aralığı belirtir. 

Borsa İstanbul’da marj oranı genellikle %10 olarak uygulanır.

n, hisse senedinin tavan yaptığı seans sayısını gösterir.

Örneğin, bir hisse senedinin fiyatı 10 TL olsun. Bu hisse senedi 5 seans boyunca tavan yaparsa, hisse senedinin tavan serisi sonucunda ulaşacağı fiyat 16.1 TL olacaktır.

Hisse tavan serisi ne demek?

Borsada tavan serisi, bir hisse senedinin üst üste birçok seans boyunca  fiyat marjının en üst sınırında kapanmasıdır. Tavan serisi, hisse senedinin çok talep gördüğünü ve alıcıların satıcılardan fazla olduğunu gösterir. Tavan serisi hesaplamak, yatırımcıların hisse senedinin potansiyel getirisini öngörmelerine yardımcı olabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.