MESKİ Pamukluk Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde aşama kaydediyor

MESKİ, ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından görevlendirilen danışmanlık firması SWECO tarafından ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında çeşitli saha gözlemleri yapılarak, projelerin ilerleyişine dair değerlendirme toplantıları düzenlendi. SWECO, Pamukluk Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi ve Gülnar Ilısu İçme Suyu İsale Hattı Projesi kapsamında da saha gözlemleri gerçekleştirdi. MESKİ, bu projeler ile Mersin’in gelişiminde ekolojik dengenin korunması adına önemli bir adım daha atmış oldu.

MESKİ Pamukluk Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde aşama kaydediyor
Yayınlama: 16.07.2024
Düzenleme: 17.07.2024 10:36
A+
A-

SWECO ve ACE, MESKİ’nin Pamukluk Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi ve Gülnar Ilısu İçme Suyu İsale Hattı Projesi kapsamında da saha gözlemleri gerçekleştirdi. SWECO’nun uzman ekibi sahada yaptığı gözlemlerle, mevcut altyapı ve çevresel şartları detaylı bir şekilde analiz ederek, projelerin sürdürülebilirliği ve etkinliği konularında önemli tespitlerde bulundu. Bu ziyaret, MESKİ’nin projelerinin hayata geçirilmesinde kritik bir adım olan fizibilite çalışmalarının tamamlanmasına da büyük katkı sağladı. MESKİ değerlendirme toplantılarında; projenin bugüne kadar kaydettiği ilerlemeler ele alınarak, karşılaşılan zorluklar ve bunların çözümüne yönelik stratejiler görüşüldü. Ziyaret kapsamında düzenlenen Sürdürülebilirlik Çalıştayı’nda ise ekolojik denge ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri üzerinde durularak, bu konularda farkındalığın artırılması amaçlandı. Bu çalıştay, MESKİ’nin projelerinin sürdürülebilir gelişimi için atılan önemli bir adım oldu.
MESKİ, iş hayatında cinsiyet ve fırsat eşitliğini sağlama konusunda da kararlılıkla çalışmaya devam ediyor. SWECO’nun ziyaretleri sırasında; hem MESKİ hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her kademeden kadın çalışanlarıyla iş hayatında cinsiyet ve fırsat eşitliği konularında toplantılar yapılarak, bu alandaki stratejiler ve iyileştirme fırsatları üzerinde duruldu. Kadın çalışanların katkıları ve görüşleri, bu süreçte değerli geri bildirimler sağladı.
Çevre Haftası kapsamında çevre bilincini artırmak için kurumlara önerilerde bulunan SWECO temsilcisi Elena Romail, eğitimin önemine vurgu yaparak, “Kurum çalışanları için bilinç oluşturmak ve özellikle halk katılımını sağlamak önemlidir. Özellikle kuruluşlarda bu bilinci sağlamak için, çalışanların eğitilmesi sağlanabilir. Çevre bilinci sağlamak üzere atölyeler organize edilebilir. İklim değişikliği kaynaklı oluşabilecek sorunların hafifletilmesi konusunda halkın katılımı ve bilinçlendirilmesi çok önemli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.