2024 2. dönem Takdir – Teşekkür alana karne hediyesi verilecek mi?

e-Devlet Üzerinden 11.470 TL Karne Parası ve Eğitim Talebi Desteği başladı. Türkiye Cumhuriyeti tarafından dar gelirli ailelere maddi destek vermesi amacıyla eğitim gören öğrencilere belirli dönemlerde maddi destek sağlanıyor.

2024 2. dönem Takdir – Teşekkür alana karne hediyesi verilecek mi?
Yayınlama: 11.06.2024
Düzenleme: 11.06.2024 11:29
A+
A-

“Karne başarı teşvik hediyesi olacak mı, var mı 2024? Takdir – Teşekkür alana karne hediyesi verilecek mi?” sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Devlet okullarında başarı gösteren öğrencilere yönelik başlatılan Başarı Teşvik Programı ile “Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz “açıklaması geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Hal böyle olunca gözler yeni açıklamalara çevrildi.

E-devlet Eğitim Yardım Başvuruları Nasıl Yapılır?

Sosyal Devlet politikaları kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla, eğitim gören öğrencilere maddi destek sağlıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarafından gerçekleştirilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla gerçekleştirilen eğitim öğretim yardımları, eğitimlerine devam eden dar gelirli ailelere maddi destek sağlaması amacıyla sağlanıyor. Bu yardımlardan faydalanabilmek için dar gelirli ailelerin ilk okul, orta okul ve lise seviyesinde eğitim gören öğrencilerin olması gerekmektedir.

e-Devlet Üzerinden 11.470 TL Karne Parası ve Eğitim yardım başvurusu nasıl Yapılır?

Eğitim öğretim yardım ödemeleri için başvurularını tamamlaması durumunda düzenli olarak her yıl gerçekleştirilen ödemeler arasında yer almaktadır. Bu noktada başvuru yapmak için E-devlet üzerinden giriş yapılarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Buna göre

www.turkiye.gov.tr adresine giderek şifrenizi yazarak giriş yapın

Açılan sayfadaki arama kısmına SGK kategorisine giriş yapın
Daha sonra Eğitim Öğretim yardım talebi seçeneğine tıkladıktan sonra eğitim öğretim yardım talep başvuru formunu eksiksiz olarak doldurun.
Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli konu başvuru formu içinde yer alan bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde doldurulmasın gerekmektedir.

Eğitim ve Öğretim Yardımına Kim Başvuru Yapabilir?

Eğitim ve öğretim yardımı, eğitimlerine devam eden öğrencilerin belirli şartların sağlanması sonrasında gerçekleştirilen ödemelerden biridir. Eğitim ve öğretim yardımları alabilmek için başvuru yapabilecek bireyler ise şu şekildedir;

Terör sebebiyle aylık maaş alan ve öğrenimlerine devam eden çocukları
Harp malulü ya da vazife sebebiyle kamu görevlileri ya da sivil bireyler
Vazife ya da harp malulü maaşı alan er ya da erbaşlar
Kanun çerçevesinde maaş bağlanmış olan güvenlik korucuları
2000 TL Kızılay Kurban Bayramı Harçlığı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2000 TL Kızılay Kurban Bayramı Harçlığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğitim ve Öğretim Yardımları

Eğitim ve Öğretim Yardımları, eğitim gören öğrencilerin eğitim seviyelerine göre değişkenlik gösterirken, memurların çalışma yıllarına göre değişkenlik göstermektedir. Bu kapsamda 2024 yılı için geçerli olacak Eğitim ve Öğretim Yardım miktarı şu şekildedir;

1. Sınıftan 8. Sınıfa kadar verilecek Eğitim ve Öğretim Yardım ücretleri: 7,646 Türk lirası
Orta okul seviyesi için verilecek Eğitim ve öğretim yardım ücreti: 11,470 Türk lirası
Üniversite seviyesinde eğitim görecek öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim miktarı: 15,293 Türk lirası

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.