2 hafta yeter! Hem dişlerinizi temizliyor hem de nefesinizi

Diş eti hastalıkları, çürük ve ağız kokusu… Size tüm bu sorunları 2 haftada ortadan kaldıracak doğal bir önerimiz var. Hem de bilimsel…

2 hafta yeter! Hem dişlerinizi temizliyor hem de nefesinizi
Yayınlama: 22.06.2024
A+
A-

Bilim adamları, marul suyunun ağız sağlığınız için gargaradan daha iyi olabileceğini söylüyor.

Yapraklı yeşillikler, ağızda diş eti hastalığına ve diş çürümesine neden olan bakterileri ve asitliği azaltabilen çok miktarda nitrat içerir.

Bu açıklama, bu hafta alkol bazlı gargaraları kanserle ilişkilendiren tartışmalı bir çalışmanın ardından geldi .

Belçika’daki araştırmacılar, ağız sularının ağızda yemek borusu ve kolorektal tümörlere neden olabilecek iki bakteri seviyesini artırdığını iddia etti.

Batı İskoçya Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada ise sporcuların diş sağlığına nitratın katkıları incelendi. Yüksek düzeyde nitrat içeren marul suyunu içmenin, egzersiz sırasında dişleri asitli spor içeceklerinden ve karbonhidrat jellerinden koruduğunu buldular.

Araştırmada, diş eti hastalarından alınan plak örneklerinin nitratla tedavisinin sağlıklı bakteri düzeylerini artırdığını ve asitliği azalttığı bulundu.

2 hafta boyunca marul suyu tüketirseniz…

Örneğin, iki hafta boyunca marul suyu tüketmek diş eti iltihabını azalttı ve diş eti hastalığı olan hastalarda sağlıklı bakteri düzeylerini artırdı. Artan kanıtlar nitratın ağız sağlığının temel taşı olduğunu gösteriyor. Yemek zamanlarında bir porsiyon sebzeyi çıtır çıtır yemek, ağız hastalıklarını önlemeye veya tedavi etmeye yardımcı olabilir ve ağzı taze ve sağlıklı tutabilir.

Diş eti hastalıklarının sonuçları ağır

Diş eti hastalığının iki ana tipinin diş eti iltihabı ve periodontit olduğunu söylediler.

Diş eti iltihabı diş etlerinde kızarıklık, şişlik ve kanamaya neden olur. Periodontitis, dişleri destekleyen yumuşak dokulara ve kemiklere zarar verir.

Diş kaybının yanı sıra kalp-damar hastalıkları, demans, diyabet ve romatoid artrit gelişimine de katkıda bulunabilir.

Yetersiz fırçalama ve diş ipi kullanımı, dişlerde ve diş etlerinde yapışkan bir bakteri tabakası olan plak birikmesine yol açar. Bu da diş çürümesine ve diş eti hastalıklarına neden olur.

Ispanak, marul, pancar…

Ispanak, marul ve pancar gibi yapraklı yeşillikler vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve nitratlar açısından zengindir.

Nitratlar ağız içindeki bakteriler tarafından nitrik okside dönüştürülebilir. Bu, kötü bakterilerin aşırı çoğalmasını önlemeye ve ağız asiditesini azaltmaya yardımcı olur.

Güçlü antiseptik gargaralar bazen diş eti hastalığını tedavi etmek için kullanılır, ancak bunlar hem iyi hem de kötü bakterileri yok edebilir.

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.