Zonguldak’ta yarın okullar tatil mi? 27 Kasım Zonguldak Valiliği okul tatil kararı

Zonguldak için meteorolojinin tahminleri tuttu ve gece yarısından sonra sıcaklıklar hızla düştü. Fırtına ve yağışın etkili olduğu Niğde’nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı var. Peki yarın yani 27 Kasım Pazartesi günü Zonguldak’ta okullar tatil olur mu? 27 Kasım Zonguldak okul tatil kararı için gözler Zonguldak Valiliği açıklamasında.

Zonguldak’ta yarın okullar tatil mi? 27 Kasım Zonguldak Valiliği okul tatil kararı
Yayınlama: 26.11.2023
A+
A-

Zonguldak hava durumu için günler öncesinden yapılan uyarı tuttu, meteoroloji bir kez daha uyardı. Gece yarısı aniden düşen sıcaklık değerlerinin ardından Zonguldak’ta  şiddetli yağışlar ve fırtına etkili olmaya başladı. Yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı zaman zaman etkili oluyor. Öğrencilerin gözü ise Zonguldak Valiliği^ne çevrildi. Peki yarın yani 27 Kasım Pazartesi günü Zonguldak’de okullar tatil olur mu? Zonguldak okul tatili kararı için gözler Zonguldak Valiliğine çevrildi.

Valilik’ten tatil açıklaması

Zonguldak’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.Zonguldak Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar dolayısıyla, ilimiz genelinde 27 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir.” denildi.Açıklamada ayrıca kent genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Türkiye fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisi altında. İzmir’de deniz taştı, İstanbul’un birçok ilçesinde çatılar uçtu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da uyardı.
Turuncu uyarı verilen iller şöyle: “Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.”

Sarı uyarı verilen şehirler ise şu şekilde: “Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Zonguldak, Osmaniye ve Uşak.”

Orhan Şen: Sıcaklıklar hızla düşecek

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise sosyal medya hesabından hava durumuna ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Bugün cumartesi Lodos rüzgarı hakim bu nedenle sıcaklıklar ortalamanın üzerinde olacak. İstanbul 19 derece. Bu gece yarısından başlayarak Trakya, Kuzey Ege ve Marmara’da kuzey batı yöne dönerek fırtına hızına erişebilir. Ve sıcaklıkları hızla düşürecek. Yarın İstanbul’da sıcaklık 8 dereceye kadar inecek.

Muğla, Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli yağış var. Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi’nde öğlenden sonra Antalya’da yağış 100 kilogramın üzerinde olması bekleniyor. Antalya’da 1500 m üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur (KKY) ve yoğun kar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.