Van’da yarın okullar tatil mi 8 Şubat okul tatil kararı Van Valiliği açıkladı

VAN için meteorolojinin hava durumu tahminleri tuttu ve kar yağışı yer yer bölgede etkisini gösteriyor. Gece don ve buzlanma olaylarının görüldüğü Van’da öğrenciler ise yarın yani 8 Şubat perşembe günü okullar tatil mi araştırması yapıyor. Gözler okul tatili haberi için bir kez daha Van Valiliği’ne çevrildi.

Van’da yarın okullar tatil mi 8 Şubat okul tatil kararı Van Valiliği açıkladı
Yayınlama: 07.02.2024
A+
A-

Van için günler öncesinden meteorolojinin yaptığı hava durumu ve kar tahminleri tuttu, sıcaklıkların mevsim normallerinde seyrettiği Van’da yarın yani 8 Şubat Perşembe günü okullar tatil olacak mı sorusu ise gündemde. Gözler bir kez daha okul tatil kararını açıklaması için Van Valiliği’ne çevrildi. Henüz Van Valiliği’nden gelen kar tatili açıklaması yok, kar tatili haberi geldiğinde haberimiz güncellenecektir. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güney ve doğu kesimleri ile batı kıyılarının parçalı, yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu aktarıldı.

Hava sıcaklığı artıyor

Hava sıcaklığının ülke genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise; genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalısı uyarısı yapıldı.

Sarı kodla uyarı

Sarı kodla uyarı yapılan iller: Ağrı, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Rize, Trabzon, Van, Şırnak ve Iğdır.

Turuncu kodla uyarı yapılan iller: Ardahan ve Artvin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.