Üniversiteler seçimden sonraki gün tatil mi, 1 Nisan’da üniversiteler tatil mi YÖK yeni açıklama

Türkiye hafta sonu, 31 Mart’ta yerel seçimler için sandık başına gidecek oyunu kullanacak. Seçimler bu yıl da okullarda yapılacak. Bu nedenle 1 Nisan Pazartesi günü tüm ilkokul, ortaokul ve liseler tatil olacak. Öğrenciler 3 günlük seçim tatili yapmış olacaklar. Aynı şey üniversiteler için geçerli değil. 1 Nisan’da üniversiteler açık, eğitim devam.

Üniversiteler seçimden sonraki gün tatil mi, 1 Nisan’da üniversiteler tatil mi YÖK yeni açıklama
Yayınlama: 25.03.2024
A+
A-

31 Mart Pazar günü Türkiye yerel seçimler için bir kez daha sandık başına gidecek ve oyunu kullanacak. Bu seçimde de oy sandıkları belirlenen okullara kurulacak ve vatandaşlar oylarını kullanacak. Oy verme işlemi sonrasında oy sayımı, sınıfların düzenlenmesi çok geç saatlere kadar devam edeceği için 1 Nisan pazartesi günü tüm Türkiye’de okullar tatil edildi. Yani öğrenciler 3 günlük seçim tatili yapacaklar. Peki YÖK’e bağlı üniversiteler de 1 Nisan’da tatil mi olacak bu soru arama motorlarında araştırılıyor. Daha önceki seçimler de göz önünde bulundurulduğunda seçimden sonraki gün üniversiteler tatil olmuyor. Yani 1 Nisan’da üniversiteler tatil değil, eğitim kaldığı yerden devam edecek. 

Öğrencilere 3 gün tatil

Seçimlerde oy verme işlemlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yapılacak olması, gün içerisinde binlerce kişinin giriş-çıkış yaptığı eğitim kurumlarını kullanılamaz hale getiriyor. Bu nedenle bakanlık, alacağı karar ile 1 Nisan 2024 tarihini okulların temizliğine ayıracak.

Böylece 81 şehirdeki öğrencilerin tamamı, hafta sonuna denk düşen 30-31 Mart tarihlerinin ardından 1 Nisan’da da okula gitmeyerek, toplamda 3 gün tatil yapma hakkı kazanacak.

2024yılı resmi tatil günleri

1 Ocak Yılbaşı
9 Nisan Ramazan Bayramı Arifesi
10 Nisan Ramazan Bayramı 1.gün
11 Nisan Ramazan Bayramı 2.gün
12 Nisan Ramazan Bayramı 3.gün
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
15 Haziran Kurban Bayramı Arifesi
16 Haziran Kurban Bayramı 1.gün
17 Haziran Kurban Bayramı 2.gün
18 Haziran Kurban Bayramı 3.gün
19 Haziran Kurban Bayramı 4.gün
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
30 Ağustos Zafer Bayramı
28 Ekim Cumhuriyet Bayramı Arifesi
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
31 Aralık Yılbaşı gecesi

Not: Arifeler öğleden sonra tatildir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.