Ümit Dikbayır kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ümit Dikbayır eşi kim, kiminle evli?

Meral Akşener’in banka hesapları ve mal varlıkları araştırılsın diyen İyi Parti Sakarya vekili Ümit Dikbayır son günlerin en çok merak edilen ismi oldu. Ümit Dikbayır aslen Sakarya Hendek doğumlu ve 55 yaşında. 48 yıllık bir işletmenin yönetim kurulu başkanlığını da yapan Ümit Dikbayır kiminle evli, eşi kimdir?

Ümit Dikbayır kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ümit Dikbayır eşi kim, kiminle evli?
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

İyi Parti Sakarya milletvekili olan Ümit Dikbayır son günlerde adı en çok konuşulan siyasetin olaylı isimlerinden birisi oldu. Meral Akşener hakkındaki iddiaları ile parti içinde şimşekleri üzerine çeken Ümit Dikbayır, aslen Hendek doğumlu ve 55 yaşında. 

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Türk siyasetine uzun yıllar önce adım atan ve İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde etkin bir rol oynayan önemli isimlerden biridir. 1968 yılında Sakarya’da dünyaya gelen Dikbayır, ilk ve ortaöğrenimini Hendek’te tamamlamış, lise eğitimini ise Sakarya 1. Endüstri Meslek Lisesi’nde almıştır.

Ümit Dikbayır kaç yaşındadır?

Ümit Dikbayır şuanda 55 yaşındadır. 1968 yılında dünyaya gelmiştir. Vatani görevini 1989 yılında tamamladıktan sonra aile şirketi olan 48 yıllık bir işletmenin yönetim kurulu başkanlığına atanmıştır. İş dünyasındaki deneyimleriyle bilinen Ümit Dikbayır, siyasi kariyerine İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde aktif bir şekilde katılarak başlamıştır.

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev alan Dikbayır, aynı zamanda İYİ Parti’nin Mali İşler Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 28. Dönem Sakarya Milletvekili olarak TBMM’de yer alan Dikbayır, partisi içindeki önemli görevleriyle dikkat çekmektedir.

Ümit Dikbayır evli mi?

Ümit Dikbayır, evli ve 2 çocuk babasıdır. Hem iş dünyasındaki başarıları hem de siyasi kariyeriyle Türkiye’nin önemli isimleri arasında yer almakta olan Dikbayır, Sakarya’nın temsilcisi olarak görevine devam etmektedir.

Ümit Dikbayır Meral Akşener’in yeğeni mi?

Ümit Dikbayır’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile akraba olduğu da gün yüzüne çıkmış durumda. Meral Akşener, geçmiş yıllarda yaptığı bir konuşmada Dikbayır ile kuzen olduklarını açıklamış ve bu ilişkiyi doğrulamıştır. Akşener, “Gerçekten kan akrabam. Onun babaannesi benim halamdı. O da bana hala diyor. Kuzenler kavuştuk. Haydi bakalım doğru Bilecik Söğüt’e” ifadelerini kullanarak aile bağlarını vurgulamıştır.

Ümit Dikbayır ile Meral Akşener arasında ne oldu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Seçimlere 81 ilde tek başımıza gireceğiz” açıklamasından sonra parti içinde başlayan ayrışmalar beraberinde istifaları getirdi. Akşener, “Oğlunun banka hesaplarının gayri resmi kontrol edildiğini” öne sürerek, “Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. Kanıtlanırsa siyaseti bırakırım” açıklamasında bulundu.

İddiaların göbeğindeki partinin Sakarya Milletvekili, eski Genel Muhasibi Ümit Dikbayır, SÖZCÜ’ye “Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim” dedi. Partinin Disiplin Kurulu Başkanlığı’na başvurarak hakkındaki iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyen Dikbayır, sonuç alamazsa Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na başvuracağını söyledi.

Dikbayır, Akşener’in önceki gün İstanbul’daki parti toplantısında yaptığı açıklamaları şöyle değerlendirdi: “Genel Başkan konuşmasında dil değiştirdi. Daha önce, kendisinin banka hesaplarının incelendiği söylemişti, şimdi ise ‘benim değil, kocamın ve gelinimin hesaplarını incelemişler’ diyor. Önce, bu gayri resmi inceleme bilgisinin devletten geldiğini söylemişti, şimdi ise ‘Bu bilgi gayri resmi ulaştı’ diyor. Bankaya resmi olarak soracaklarını, banka yetkililerinin ‘Bilmiyoruz’ diyebileceğini söylüyor. Kimin banka hesabına girildiği bilgisayar incelemesiyle hemen ortaya çıkar. Genel Başkan araştırmanın gayri resmi yapıldığını söylemekle ağız değiştirdi. Bunların hepsinin dedikodu, iftira olduğu ortaya çıktı. Genel Başkan’dan beklentim, beni nasıl kamuoyu önüne attılarsa, şimdi de kamuoyu önüne çıkıp, ‘Beni yanıltmışlar’ deyip açıklama yapmalı. Kendisini kim yanılttıysa, bu iftiraları kim önüne getirdiyse gereğini yapmalı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.