TOKİ peşin ödeme indirimi kredisi hangi bankadan, nasıl alınır?

TOKİ peşin ödeme indirimi kampanyası başlıyor. TOKİ peşin ödeme indiriminden yararlanmak isteyen TOKİ hak sahipleri banka kredisi kullanabilecekler. Peki TOKİ peşin döneme indirimi kredisi hangi bankadan, nasıl alınır? İşte ayrıntılar…

TOKİ peşin ödeme indirimi kredisi hangi bankadan, nasıl alınır?
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

TOKİ peşin ödeme indirimi kredisi almak isteyenler, TOKİ peşin ödeme indirim kredisi hangi bankadan, nasıl alınır? sorularının yanıtlarını arıyor. TOKİ peşin ödeme indirimi kampanyasına başvuru yapacaklar kredi kullanmak isterlerse her bankaya gidemeyecekler. TOKİ peşin ödeme indirimi kredisini sadece TOKİ satışı sırasında Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzaladıkları aracı bankalardan alabilecekler. Yani TOKİ’den ev ve işyeri alımı yapıldığında hangi aracı banka ile işlem yapıldıysa o banka üzerinden TOKİ peşin ödeme kredisi kullanılabilecek. TOKİ peşin ödeme indirimi kredisi faiz oranları ise bankalarla görüşülerek öğrenilebilir. 

TOKİ peşin ödeme indiriminden faydalanmak isteyenler son taksiti mutlaka ödeyen!

TOKİ peşin ödeme indirimi kampanyasından yararlanmak isteyen hak sahiplerinin, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor.

TOKİ taksidi ve emlak vergisi borcu olanlar peşin ödeme indiriminden faydalanamayacak

Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması şartı da var. Kampanyaya dahil olan konut ve iş yeri alıcıları, borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak isterse de Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

TOKİ peşin ödeme indiriminden kimler faydalanabilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamasına göre, TOKİ borcunu peşin ödeyenlere yüzde 25 indirim sağlanacak. TOKİ’den ev ve iş yeri almış, geri ödemesi 2022 yılı Haziran ayının sonuna kadar başlamış olanlar faydalanabilecek. Alıcılar borç bakiyesinin peşin olarak kapatması durumunda yüzde 25 oranında indirim imkanından yararlanabilecek.

TOKİ peşin ödeme indirimi başvuru tarihleri

Konut ve iş yeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Eylül-19 Ekim 2023 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecek. Yüzde 25 indirim kampanyası 21 Eylül’de başlayacak ve 19 Ekim’de sona erecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.